1. Inspirasjon

Hvor vil du dra? Hvilke opplevelser søker du etter? Hva er drømmereisemålet? Let etter inspirasjon! Det finnes uendelig mye materiale fra hele verden, og det kan være mye inspirasjon å hente i fine reisebilder eller reisefilmer. Oppdag nye steder og drøm deg bort på reiseblogger, Instagram eller kanskje med en utgave av Magasinet Reiselyst? 

2. Prioriteringer

Å reise handler ofte om å prioritere. Har du en drøm om å reise mer, er det aller beste tipset å ta valg som fører deg nærmere drømmereisen. Sett deg ned og planlegg hvilke destinasjoner du vil besøke, og legg konkrete planer. Gjør det å reise til en prioritet – det er først da reisedrømmen kan bli til virkelighet.

3. Sett av tid

Planlegg, ta fram kalenderen og se hvor mange reisedager du har til rådighet. Reisen trenger ikke nødvendigvis å vare så lenge – ofte er en langhelg nok. Selv fire dager på et nytt sted kan gi deg masse inspirasjon og nye perspektiver. Hvis du drømmer om å dra på øyhopping i Thailand, slå sammen fridager og feriedager så du kan nyte reisemålet. Du har tid om du vil!

LES OGSÅ: 9 GRUNNER TIL AT DU BLIR LYKKELIGERE AV Å REISE

4. Destinasjon

Hvor skal du dra først? Verden er enorm og drømmedestinasjonene mange, og det kan kanskje bli så overveldende at du heller bare velger å bli hjemme. Du må begynne et sted! Vær realistisk og innse at du ikke klarer å reise til både Vietnam og Kenya samtidig. Lag en liste over drømmereisemålene, og bestem deg for hvor du vil dra først.

5. Les deg opp

Fordyp deg i drømmedestinasjonen din. Hvis du føler at reisen er langt unna og motivasjonen daler, gjør research på ditt kommende reisemål. Les bøker, se filmer eller snakk med andre som har vært der. Ikke bare får du en forsmak på det du kan oppleve på tur, men du kan også notere deg tips og triks om reisemålet.

6. Spar penger

Det er ingen hemmelighet at en reise fører med seg utgifter. Det første du bør gjøre er å skaffe deg en oversikt over hva turen vil koste. Hvor mye koster flybilletten? Hva med transport og hotell? Tenk også på hvor mye penger du vil bruke på tur. Sett opp et budsjett, og finn ut hvor mye du kan spare hver måned. Med et konkret mål kan du gjøre sparingen til noe gøy. Bla også om i denne utgavens smartseksjon for å få flere gode sparetips! 

HIT BØR DU REISE I 2019

7. Maksimer budsjettet

Reisedrømmen kan være dyr. Let etter billige flybilletter – det er ofte billigere å fly midt i uken. Finn gjerne et overnattingssted med tilgang på kjøkken, og tilbered din egen mat med lokale råvarer. Pass deg for de klassiske turistfellene, og gjør grundig research på forhånd. Spar der du kan.

8. Hold motivasjonen oppe

Uansett om drømmereisen går til København eller New Zealand, så er det viktig å aldri miste troen på at reisen skal gjennomføres. Tell ned dagene til flyet går, planlegg hva du skal gjøre underveis på turen, og gled deg. Lær deg noen lokale gloser på forhånd, eller kanskje prøv deg på en klassisk matrett fra det stedet du skal reise til. Og nyt ventetiden! Ingenting er som å ha noe å glede seg til.

Kilder: Momondo, worldofwanderlust.com

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN