1. Gled deg

Det gir mye lykke å glede seg til noe. Bruk tiden før reisen til å lese deg opp på reisemålet, se fine bilder på Instagram og lag en «bucket list» over ting du har lyst til å gjøre når du kommer frem. Det kan gi store gleder i alt stresset, og kan forvandle hektiske tider til en lykkens dag!

2. Stimuler sansene

Enten det er på et matmarked i Thailand eller på en blomstereng i Provence. Det er veldig sunt å gi sansene stimuli. Se, smak, lukt, føl og lytt deg rundt i verden. Sånt skjerper sansene dine.

3. Utvid horisonten

Reiser får folk til å utvide sin egen horisont og gir livet nye perspektiver. Diskuter politikk, lær deg et språk og vær åpen for nye impulser. Det er mye glede i å lære noe nytt.

LES OGSÅ: VERDENS BESTE REISEMÅL 2019

4. Vitamin D!

Solen er den perfekte kilden til vitamin D. Forskning viser at når kroppen får sol på seg produserer den hormonet betaendorfin, som får deg til å slappe av. Moderat soling (med solkrem) er derfor veldig sunt, spesielt som et avbrekk i de lange vintrene vi har i Norge.

5. Smittende smil

Glede avler glede. Vi har vel alle opplevd å møte mennesker på reise som har et ekstra stort smil eller har vist ekstra mye godhet, enten det er noen som hjelper deg med å finne veien eller en servitør med godt humør. Å møte glade personer gjør i hvert fall oss lykkeligere. Forskning bekrefter at stress reduseres og hjertefrekvensen blir lavere dersom vi smiler. Smil til verden!

6. Digital detox

Det er både positive og negative sider ved sosiale medier, men bruker man for mye tid på mobilen her hjemme kan det være en god idé med digital detox på ferie. Spesielt der det er dårlig internett. Vi blir nemlig ekstra stresset av å bruke mobilen der det er dårlig nettilgang. Da er det bedre å la være.

TIPS OG TRIKS MED DRIKS

7. Ute av syne, ute av sinn

Reise gjør oss lykkeligere, også fordi det gir oss muligheten til å ta en pause fra hverdagens kjas og mas. På reise kan man fokusere mer på å være seg selv. Så prøv å legg jobb, bolig og plikter hjemme. Hva har DU lyst til å gjøre i dag?

8. Venner for livet

Det er bevist at å være sosial gjør de aller fleste lykkeligere og på reise er det så mye lettere å bli kjent med folk. Snakk med sidemannen på kaféen, spør om hjelp til å finne veien eller dra på arrangerte gruppereiser. Kanskje du får deg en ny venn for livet.

9. Bedre selvtillit

Alle som har vært på reise vet at du kan komme opp i uventede situasjoner. Selv om du planlegger turen til punkt og prikke vil det dukke opp noen overraskelser på veien. Å vite at man kan håndterer disse situasjonene gir økt selvtillit  – og derfor også følelse av lykke. Og for hver gang man løser et problem, blir man litt mer løsningsorientert.

Kilder: CNN, Kilroy, Huffington Post

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN