Dette er noe av det du kan lese om i det nye nummeret av Vagabond Reiselyst:

Tema: Oman

Fargerike marked. Tekanner med Aladdin-tut. Himmelsk mat servert på en krakk i lyset av stjernehimmelen, til den dundrende stillheten av ­endeløs ørken. Samt vidunderlige moskeer, myke strender, turkist vann, ­historiske byer og vennlig lokalbefolkning. Bli med til Oman! 

10 ting å gjøre i Cusco (mens du akklimatiserer deg for fotturer i fjellet)

Nesten alle som reiser til Peru ­tilbringer tid i Cusco. For mange er byen på 3400 moh. et nødvendig stoppested for ­akklimatisering på veien til Machu Picchu eller andre turklassikere i området. Men den gamle Inka-hovedstaden er også en attraksjon i seg selv, og du bør ­tilbringe minst et par dager I byen. Her er ti ting du kan gjøre i sneglefart i Cusco, mens du akklimatiserer og gjør kroppen klar til den store styrke­prøven langs inkaleder og stier i Andesfjellene.

Gourmet i havgapet

Det startet som en liten kolonialbutikk i fiskesamfunnet Kalvåg. I dag er Knutholmen en av landets fineste historiske rorbuanlegg med fokus på gourmetmat og opplevelser. 

Romantiske Roma

Piknik for to, båtturer i svanedammer og sene middager på restauranter med rutete duker. I «den evige stad» er det alltid fare for å bli truffet av Amors piler. 

Den pene slangen i paradis

Bare en halvtime fra Ao Nangs hektiske uteliv ligger en perle av et strandområde, med små strand­barer, fine luksushotell og en frodig nasjonalpark. Lett ­tilgjengelig, og likevel så langt unna. 

I tillegg har matblogger Helle Øder Valebrokk vært på Mauritius, du kan lese om innsidertips til Berlin og vi har tatt en prat med Maja Lunde som er aktuell med «Drømmen om et tre», den siste boka i Klimakvartetten. Du får også tips til helgens beste reisebøker. Og mye mer! 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN