Thailand er for lengst blitt et kjent og kjært reisemål for vinterkalde europeere, spesielt når det er snø og kulde i Europa. Men nå velger stadig  flere å dra til Thailand også i den tradisjonelle sommerferien (juni, juli, august), trass i at det da er regntid. Sørvest monsoonen er i full sving med økende styrke helt til september-oktober, og om man velger Thailand i denne perioden, må man regne med litt regn. 

Men det er gode nyheter også: Regnet faller sjelden i enorme mengder, stort sett er det bare snakk om en ettermiddagsskur eller to. Etterpå virker lufta gjerne lettere, og mange steder er det langt færre turister. Dessuten er prisnivået mye lavere enn i høysesong. Alt dette er i gode grunner for å legge ferien til Thailand om sommeren. 

Dog er det store forskjeller på øst og vest, syd og nord – så her gjelder det å velge riktig sted!

LES OGSÅ: 5 SOMMERFAVORITTER I THAILAND

BANGKOK

Generelt er Bangkok, og resten av landet, både varmt og fuktig når europeiske skolebarn har sin lengste ferie, spesielt i august. Temperaturene er ikke like høye som midt på vinteren, men kaldt blir det helt sikkert ikke – gjennomsnittemperaturen er 29 grader. Og temperaturene synker ikke så mye om nettene. Isteden blir det fuktig og klamt, fordi storbyens ikke alltid like rene luft holder på fuktigheten nesten som i et drivhus. 

Regnmengden øker gradvis utover sommeren, og topper seg i september, den våteste måneden. De siste årene har regnet også ført til oversvømmelser i de lavereliggende delene av Bangkok, hvor elven Chao Praya har rent over sine bredder. 

CHIANG MAI

Nord-Thailand er nydelig, grønt og frodig – av en grunn. For her er det fuktig og vått i sommerhalvåret, fra mai til oktober. Faktisk er det stort sett konstant overskyet, med skyet eller delvis skyet vær hele 90 prosent av tiden i juni, juli og august, og enda mer i september og oktober. Nå betyr ikke skyer nødvendigvis regn, men i juni er det omtrent 50 prosent sjanse for en våt dag.  

Mange kommer til Chiang Mai for å gå fotturer i området, men det anbefales ikke i sommerhalvåret – da kan det i så fall bli en gjørmete affære.

DEN ULTIMATE THAILAND-REISEN

THAILANDSBUKTA

Et bra valg! Om sommeren er klimaet på sitt beste sør i Den thailandske gulf, noe som betyr at steder som Koh Pangan, Koh Samui og det lille dykkerparadiset Koh Tao er relativt trygge reisemål for turister med regnskrekk.  

Det samme gjelder Hua Hin, og de mindre turisttette stedene sydover som Pranburi og Chumphon – samt øyer som Koh Samet og Koh Chang nordøst i bukta.

De som vil både ha bra vær og prøve noe nytt, kan sjekke ut kysten på innsiden av Koh Samui. 

LES OGSÅ: THAILAND MED SEIL

PHUKET

På vestkysten av Phuket derimot, kan det være lurt å vente med å feriere til regntiden er over. Her starter den i mai, og varer gjerne til oktober/november. I tillegg til våte dager, kan portugisiske krigsskip (brennmaneter) på strendene sette en stopp for badingen. 

Hele denne kysten, fra Koh Lanta i nord til Trang i sør, har mer regn enn badestedene i Thailandsbukta under monsoontiden. Men det betyr som sagt ikke regn hele dagen – også her er dryppene konsentrert hovedsakelig om ettermiddagen og natten, og da soler man seg jo ikke uansett. 

Så ikke la litt regn skremme deg fra å legge ferien til mer eksotiske breddegrader. Det er som regel bedre enn man tror. Og dessuten er det mye å hente på å feriere på en årstid hvor strendene ikke er like fulle som i høysesongen.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN