LES OGSÅ: PRUTEGUIDE

1. Skriv pakkeliste

Dette er godt for to ting. Én: En liste gjør deg mer bevisst på hva du legger ned i håndbagasjen. Legger du frem alt før du begynner å pakke ned i kofferten, er det lettere å se om det er noe du kanskje ikke trenger. To: Du kan lære av dine feil. I tillegg til å skrive ned hva du har med deg på tur, bør du notere hva du faktisk bruker. Slik slipper du å ta med deg unødvendige ting neste gang.

2. Begrens toalettsakene

Dropp flasker med sjampo, balsam og body lotion, eller begrens deg til miniatyrversjoner. Dette er ting du får kjøpt på nærmeste butikk, eller som allerede finnes på hotellene. Hvis du absolutt behøver favorittsjampoen så invester heller i en liten tom flaske du kan overføre innholdet til.

SPASTRESSET? DETTE ER ETIKETTEN

3. Dropp unødvendige accessoirer

Trenger du virkelig en hårføner? Hotellet har sannsynligvis en. Hvis ikke kan du kjøpe en liten reisehårføner. Det samme gjelder for barbermaskin. Engangshøvler tar mindre plass. Bytt ut strandhåndkle med en sarong.

4. Bruk alt av rom 

Stapp skoene fulle av sokker og fyll opp alt som måtte være av rom. Vi i redaksjonen foretrekker å pakke flatt (i motsetning til å rulle). Fyll deretter på med sko og toalettsaker øverst.

SLIK REDDER DU FERIEN

5. Kjøp koffertvekt

Reiser du ofte kun med håndbagasje er det lurt å investere i en koffertvekt. Da er du sikker på at du begrenser deg til flyselskapets regler, og ikke ender opp med å måtte betale ekstra.

6. Sjekk flyselskapenes regler

Dobbeltsjekk alltid med flyselskapet hvor mange kilo du kan ha med i håndbagasjen. Det varierer gjerne fra åtte til ti kg.  I tillegg kan du som regel reise med en liten håndveske eller PC-veske.

7. Vask underveis 

Skal du være borte en stund kan du vaske klær underveis. Enten leverer du klærne til vask (som i mange land ikke trenger å bli en dyr affære), eller vask dem i vasken.

SLIK BLIR DU KVITT FLYSKREKKEN
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN