SKI

Skiguiden Marie Marsaa (26) er født og oppvokst i den franske skibyen. Her er hennes beste tips. Foto: Arpin-C.Ducruet-OT-VAL-THORENS

Val Thorens er det høyeste skistedet i Europa, med vakker beliggenhet 2300 moh. Siden oppstarten i 1971 har Val Thorens vært et helt spesielt sted. Det var få som trodde det var mulig for å bo så høyt oppe i fjellet og samtidig ha et vanlig sosialt familieliv. Heldigvis kjempet noen smågale pioner for at det skulle gå! Alle overnattingsstedene i Val Thorens har direkte tilgang til bakkene; her er det ski-in/ski-out overalt! Skibyen er også tilknyttet Les 3 Vallées, som er verdens største skiområde. Alle kan finne bakker tilpasset sitt nivå: Fra nybegynnerområder for familier til røde og sorte bakker perfekt for ekspertene. En favoritt er den røde bakken Christine i Péclet-området. Der er det sjelden mange mennesker samtidig, så man får ofte en følelse av å ha bakken for seg selv.

Hva med å prøve yoga i skibakken? Foto: C.Cattin-OT-Val-Thorens

Den som vil prøve mer enn bare utforkjøring kan prøve aktiviteter som hundekjøring, isdykking, yoga, isklatring og iskjøring  – eller dra på spa. Val Thorens har også et stort sportssenter med svømmehall og treningsstudio.

LES OGSÅ: 10 MORSOMME VINTERAKTIVITETER UTEN SKI PÅ BEINA

MAT OG DRIKKE

Legg lunsjen til La Rotisserie på Fahrenheit 7 Hotel. Her er det en flott terrasse med utsikt til skibakkene. Sjekk også ut kunsten til hotellet! For en varm kopp te eller kakao er Alpen Art et bra valg. Kakaoen er også veldig god hos Chalet des 2 lacs, og serveres med både Oreo’s og marshmallows.

Hyggelig frokost med fin utsikt! Foto: Morel OT Val Thorens

I selve anlegget er det verdt å ta turen innom Christophe på Caribou ved Genepy-bakken. På innsiden av denne koselige fjellhytta serveres raclette eller fondue foran peisen! Ikke glem å ta et bilde fra terrassen, her snakker vi imponerende utsikt! For en bedre middag er La Maison et godt valg. Bestill Cote de Bœuf à Aligot, en biff som serveres med en helt spesiell potetmos med masse ost!

Rett fra skibakken og inn i badstua! Cosmic Sauna. Foto: Ccattin OT Val Thorens

Klar for afterski? Se mot Langley Hotel Tango, et hotell med god utsikt, lun stemning og kalde drinker. Baren til Wild & Savage er et godt tips etter at solen har gått ned; de serverer gode cocktails og bra musikk hver kveld.

AKTIVITETER

I fjor åpnet en 1,6 kilometer lang og dobbel zip-line i Val Thorens, så nå er det mulig å fly over skianlegget og resorten sammen med kjæresten eller en venn. En annen morsom aktivitet er Cosmojet, en 6 kilometer lang akebakke i skibakken.

Iglotelt fra Hotel Le Pashmina. Her snakker vi glamping på høyt nivå! Foto: @Pashmina

Det er også mange fine steder å gå på langrenn, spesielt om våren. Utsikten fra toppen av Funitel des 3 Vallées ved solnedgang er også en attraksjon i seg selv.

INNSIDERTIPS TIL WILLIAMSBURG

OVERNATTING

Det er uendelig med overnattingsmuligheter. Hotel Le Pashmina er det nyeste 5-stjerners hotellet i Val Thorens, og en ekte perle! For en uforglemmelig natt i ekte glampingstil er det bestå sjekke inn i et av de to igloteltene som står plassert på hotellets takterrasse.

Chalets Coocon har mange flotte hytter til utleie. Foto: Cocoon Salon

Det er også mulig å overnatte i skistedets eget Igloo Village, hvor gjestene serveres fondue før de får legge seg i en ekte iglo av snø. Fahrenheit 7 er et trendy 4-stjerners hotell hvor DJs lager stemning gjennom hele vinteren.

Gjør deg klar for noen av verdens beste skibakker omringet av spektakulære vinteromgivelser. Foto: iStock

Spahotellet Koh-I Nor er også et godt tips, massasjebehandlingene her er himmelske! Vil man leie en fjellhytte, «chalet», sjekk ut Chalets Cocoon eller Balcons.

LES MER

valthorens.com

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN