Følelsen av å kjøre airboard, med hodet først i ­­110 km/t er det nærmeste du kommer å fly wingsuit. Men så er det mye tryggere, da, påpeker airboard-entusiast Ivar Brennhovd fra Friluftslek. 

Det var han som introduserte sporten i Norge for over ti år siden, da han begynte å importere de første luftbrettene til Norge, laget av en sveitser som er spesialist på nettopp det. For i både Sveits og Tyskland er airboarding faktisk en stor sport. Airboard er rett og slett et oppblåsbart akebrett, der du holder deg fast i to håndtak foran og setter utfor bakken – med hodet først. Brettet styres med kroppsvekten, så det kan ta et par runder å komme inn i teknikken. 

VIL DU HA MER VINTERINSPIRASJON? SJEKK DENNE BOKA

Med truger opp og oppblåsbart akebrett
ned – airboard er luftig moro! Foto: Torild Moland

– Man styrer som med wingsuit, altså sving med hodet. Og ikke tenk på for mange ting, det blir komplisert. Bare bruk hodet, formaner Ivar.

Bremse, det gjør man med føttene. Med fare for å styre samtidig – venstre fot i bakken betyr gjerne en sving mot venstre. Men det lærer man også ganske fort. 

LES OGSÅ: SIGHTSEEING TIL SJØS

Foto: Torild Moland

– Det faller naturlig for de fleste, å styre med beina og tyngde­overføring. Utfordringen kan bli stor fart. Da bare slipper man brettet og ramler av, instruerer Ivar.

VIL DU HA MER VINTERINSPIRASJON? SJEKK DENNE BOKA

Etter en koselig times trasking opp bakkene i Rauma Ski­anlegg, er vi klare for å sette instruksjoner ut i praksis. Langt der nede ser vi enden av slalåmbakken, og turens mål. Underveis blir det neppe mulig å stoppe, så her er det bare på med hjelm og briller, holde fast og la det stå til. En litt vinglete start går fort over i vill entusiasme – å kjøre airboard er som å være fem år gammel og sette utfor en gigantisk akebakke!  

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN