Tour de Beach

Foto: Mari Bareksten

– En av mine aller første barndomsminner er fra denne kyststrekningen, sier Jack O’Toole (26). Han har som oss gått av bussen i Coogee, og skal bruke dagen på å spasere den populære kyststien helt til Bondi.

Da badeforbudet opphørte i Australia i 1902 strømmet menneskene til strendene. Foran Coogee Beach står det skrevet på et skilt at det på en vanlig dag i 1911 var over 15 000 mennesker på den lille stranden. 5000 av dem plasket i vannet.

Finner former

Strandliv er fortsatt en av de mest populære aktivitetene for både lokale og turister. I dag har strendene mange bruksområder, og folk kommer hit for å slappe av, for å grille, surfe eller jogge. Og det er overraskende hvor mange som gjør det siste.

Foto: Mari Bareksten

– Det er veldig mange i dette området som er mer enn middels opptatt av å holde kroppen stram, sier Jack og ler når enda en atletisk jogger passerer oss.
Vi nøyer oss med en sunn smoothie fra en juicestand og vandrer videre i behagelig tempo. Strendene langs kyststrekningen er veldig forskjellige – både i karakter og utstråling.

LES OGSÅ: SURF, STRAND OG STORBYLIV

Allsidig

– Gordons Bay er bra for snorkling, Covelly er barnevennlig, Bronte har et veldig populært saltvannssvømmebasseng, på Tamarama finner du kjendisene, mens Bondi er den aller mest kjente og har de kuleste livredderne, sier Jack.

For har du sett «Bondi Rescue» på tv er det stor sjanse for at du kjenner igjen noen av livredderne som jobber på kystvandringens siste stopp – Bondi Beach.
Så gjelder det å passe på at du selv ikke blir ufrivillig tv-stjerne på den verdenskjente stranda.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN