Halliwell gleder seg stort over at metropolen surfer på den grønne bølgen. – I tillegg er dette en by for alle. Her finner du både gjemte perler og ­ikoniske attraksjoner – og svært mange fine grønt­områder, bemerker Halliwell som deler sine tips til både shopping, aktiviteter og uteliv med fokus på bærekraft. 

Shopping

Pop London (poplondon.co.uk) i Wood Green vil vise at bærekraft også kan være stilig. De selger klær produsert på etisk vis, med mye fokus på bruk av overskuddsmaterialer fra klesproduksjon, og det koster heller ikke skjorta å handle klær fra den lille butikken nord i byen. Designer Lydia Bolton selger «upcycled» mote (materialer gjenbrukt på en måte så det har høyere verdi enn originalplagget) fra sin nettside lydiabolton.co.uk, og holder i tillegg kurs i hvordan du skal få dine slitte skjorter og andre plagg til å skinne igjen (eventbrite.co.uk). Nyttig og unikt.

Zero Waste Shop. Foto: Zero Waste Shop

69B Boutique (69bboutique.com) har holdt koken i Broadway Market i ti år, og var primos motor for bærekraftig mote i London. Her er det kul design og fremadstormende designere fra hele verden – alle med et mål om at så mange i produksjonsleddet som mulig får utbytte av handelen. Supermarkedet Gather (wearegather.uk) i Peckham er en såkalt «organic refill shop» som i første rekke skal sørge for at lokalbefolkningen får mindre behov for unødig emballasje, og butikken er dessuten base for møter om klimakrise og bærekraftig livsstil. Re:Store (restorerefill.co.uk) i Hackney har noe lignende. 

LES OGSÅ: SOM DE LOKALE I LONDON

Aktiviteter

Hva med et kurs i pottemakeri? Sak Beh Pottery (sakbehpottery.com) i Hackney lærer villig bort sine kunstner, og har små klasser eller individuelle kurs for både nybegynnere og de mer avanserte, i nydelige lokaler. London er kjent for sine gode cocktailbarer, og vil du gjenskape utelivet fra metropolen hjemme i din egen stue, så kan TT Liquor (ttliquor.co.uk) i Shoreditch hjelpe deg. De har kurs hvor økovennlig vodka (!) er en viktig ingrediens, slik at du kan nyte klassiske drinker med god samvittighet. Vegansk mat er i skuddet som aldri før, og hos Greenwich Pantry (greenwichpantry.com) deler ekspertene på sine beste tips med vegansk bakekurs for barn og voksne. Her blir det søte gleder og deilige kaker, fritt for både egg og melkeprodukter.

Arcola Theatre. Foto: Arcola Outside

Av mer tradisjonelle kokkekurs er tilbudet til The Cookery School (cookeryschool.co.uk) på Little Portland Street ved Soho en smakfull og fin aktivitet. De lærer bort kokkekunster hvor økovennlige ingredienser spiller hovedrollen, og den plastfrie arenaen har fullt fokus på å redusere utslipp og avfall. Klar for kulturelt påfyll? Arcola Theatre (arcolatheatre.com) i Dalston har som mål å bli verdens første karbonnøytrale teater. Dette er dessuten en av byens beste adresser for «performing arts», hvor både interiør og oppvarming er av det bærekraftige slaget. 

Mat og drikke

Daylesford Farm Shop & Café (daylesford.com) har flere butikker i London, og her er hyllene fulle av godsaker levert direkte fra gårdene i naturskjønne Cotswolds litt utenfor London. De har også remedier for den som søker naturlige medisiner til sine småplager. 

OmVed Gardens. Foto: OmVed Gardens

Dine out at Farmacy (farmacylondon.com) i trendy Notting Hill henter sine råvarer fra håndplukkede leverandører med bærekraftig drift, alle fra landsbygda i Kent. Menyen består av plantebasert mat, fritt for melkeprodukter, raffinert sukker og andre tilsetningsstoffer. Fallow (fallowrestaurant.com) like ved hektiske Regent Street er en stilig restaurant, og hjertebarnet til Will Murray og Jack Croft. Duoen ble kjent mens de jobbet ved Dinner by Heston, og åpnet etter hvert sitt eget sted med kreative retter – hvor menyen er trykket på papir laget av alger. OmVed Gardens (omvedgardens.com) ved Highgate er en blanding av hage, pub, restaurant og galleri, som en kulinarisk og kreativ oase. Takterrassen til The Culpeper (theculpeper.com) i Spitalfields er en av de beste av sitt slag i hele London. Dette er som en frodig hage hvor ingredienser til restauranten vokser, og nydelig utsikt over byen. Snakk om fin miks!

LES OGSÅ: TOOTING LONDON

Foto: Runar Larsen

Overnatting

The Londoner (thelondoner.com) har bærekraft i sitt DNA, med alt fra gode løsninger på avfall til reduksjon av vannforbruk – noe som har gitt dem «Excellent» i rangeringen fra BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Treehouse (treehousehotels.com/london) er som et grønt skjulested midt i byen, komplett med mexicansk restaurant med bærekraftig fokus. Qbic Hotel (qbichotels.com) i kreative Øst-London er tro mot hotellkjedens grønne ideologi, som inkluderer solcellepanel, og gjenbruk som bevisst designelement. Også Locke at Broken Wharf (lockeliving.com), Ham Yard Hotel (firmdalehotels.com) og Good Hotel London (goodhotel.co/london) er hotell hvor du kan sjekke inn med ekstra god samvittighet.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN