Restauranter

Kate Dale (49) gir sine beste tips til hjembyen London. Foto: Privat

Pop Brixton er en «containerpark» hvor innovative kokker får utfolde seg med egne restaurantkonsept. Bredt utvalg, og passer like bra for kjøttetere som veganere. Gå ikke glipp av smaksmenyen til Smoke and Salt og tapasen ved The Opera Tavern i Covent Garden. Selskapet Gingerline arrangerer helt spesielle matopplevelser på hemmelige steder, og har for tiden «spiseshowet» Chambers of Flavours. Det er vanskelig å forklare konseptet, men du får garantert fantastisk mat og en opplevelse for livet. Pizza East har avdelinger i Shoreditch, Portobello og Kentish town, alle med rustikk og håndlaget pizza. Bob Bob Ricard serverer glamour og stil, med en miks av russisk-britisk mat. Le Beaujolais er et stykke Frankrike like ved Charring Cross Road. Utsøkte viner og enkel men god fransk mat.

Bob Bob Richard. Foto: Restauranten

Drikke

Den nye terrassebaren til The Royal Opera House har nydelig utsikt. En skjult hemmelighet! Vinbaren Truckles of Pied er gjemt bak British Museum. Baren har et stort utendørsområde og god plass inne, og serverer tradisjonell engelsk pubmat. Opptatt av gin? Se mot Star at Night i SoHo. De har over 200 førsteklasses gintyper, og bartenderne vet å blande riktig basert på dine smaksønsker.

Ginbaren Star at Night. Foto: Baren

Gordon´s Wine Bar ved Embankment hevder de er Londons eldste vinbar, og et besøk hit føles som en reise tilbake i tid – særlig om du tar plass i den gamle vinkjelleren pyntet med levende lys.

London Bridge. Foto: iStock

Shopping

Vinbaren Truckles of Pied. Foto: Restauranten

Området The Seven Dials i Covent Garden har et bredt utvalg av konseptbutikker. Dette blir ofte oversett til fordel for Covent Gardens litt mer fancy Piazza, men det er vel så spennende. Tatty Devine er en av mine favoritter. De lager fargerike smykker av akryl – med en herlig dose London-humor. Spitalfields Market har en god miks av fremadstormende designere og kjente navn. Her er det også et stort utvalg av foodtrucks om det blir for mye shopping. Sjekk også ut Alfies Antiques – et innendørs marked spekket med ting du ikke visste at du trengte.

Opplevelser

Pollocks Toy Museum er et lite men nostalgisk sted verdt en time. Dersom været er bra, er det verdt å merke seg at London har mange gode utendørsbasseng.

Gingerline. Foto: Stedet

Tooting Bec Lido, Hampsetad Heath og Lido i Hyde Park er gode steder på varme dager. Oasis´ i Camden er byens eneste oppvarmede basseng, åpen året rundt! Om du trives bedre på vannet enn i det, er det hyggelig å leie båt fra GoBoat på Regents Canal og se byen fra en ny vinkel. Båtene har selvsagt egne piknikbord.

Båttur på Regents Canal. Foto: Go Boat
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN