Foto: Lars Petter Pettersen

1. Stjerner i sikte

Det er alltid deilig å unne seg det lille ekstra, men den som sjekker inn på ærverdige Britannia Hotel i Trondheim har store ting i vente. Dette er en av Norges aller flotteste hotell, med en fin miks av historisk sus og moderne luksus. Hotellet huser dessuten flere førsteklasses restauranter, og den som virkelig vil ut på en kulinarisk reise skal bestille bord i Speilsalen, en stilig restaurant hyllet med en stjerne i Michelin-guiden hvor smaksmenyen byr på en smak av verden – men med trønderske ingredienser i hovedrollen. Her gjelder det å bestille i god tid. Sett også av god tid til frokost i den fantastiske Palmehaven.

Mer info: Overnatting for to fra kr 2900. britannia.no

Foto: Runar Larsen

2. Sjø, sjarm og spa

Havna i hyggelige Son er båtfolkets favoritt, men det er også et deilig sted for den som trives best på land. Med base på Son Spa er alt lagt til rette for behagelige dager. Hotellet ved Oslofjorden har en innholdsrik velværeavdeling med lyse lokaler helt ute ved vannkanten og utsikt mot Hurumhalvøya og Oslofjorden, bare 40 minutter fra hovedstaden. Det er bare å sette seg i boblebadet med sin kjære og nyt utsikten over herlige svaberg, en fin kyststi, stupetårn og badstue ute på vannet. Gode smaker får man servert både inne på hotellets restaurant, men også i havna, en kort spasertur unna hotellet.

Mer info: Overnatting for to inkludert måltider og spa fra kr 2750. sonspa.no

Foto: Paul Hughson

3. Herlig herregård

Storgården Hoel på Nes-halvøya ved bredden av Mjøsa er et landlig fristed, og en reise tilbake i tid. Den fredede hovedbygningen har historie helt tilbake til starten på 1700-tallet. Norges største innsjø speiler vakkert kulturlandskap, mens den levende gården inviterer til overnatting i herskapelige lokaler og ikke minst gode smaker med kortreist mat fra en region kjent for gode råvarer. Hva med gourmetmiddag i gårdens restaurerte grisehus, etterfulgt av en natt i selveste Kongerommet? Til sammen 37 rom, så dette er et populært sted for f.eks. bryllup. Da får de nygifte tilbringe natta i Brudesuiten.

LES OGSÅ: HERSKAPELIG HELGETUR

Mer info: Ta kontakt for priser og tilgjengelighet. hoel-gaard.no

Foto: Ronny Frimann

4. Roadtrip for to

Lykken er mil etter mil over fjellet eller langs kysten i campervan i retrostil. En innholdsrik roadtrip trenger ikke ta så lang tid, og takket være utleieselskaper som Peachey Lane (base i Oslo og Asker) kan du leie rullende hytte selv for et par dager, uten at det koster skjorta. Lag en løs plan om veien videre, men la også eventyrlysten vise vei. Kanskje finner dere et romantisk sted ved sjøen som blir kveldens leirplass i solnedgang, eller en øde parkeringsplass med utsikt over fjellheimen? Dette er god, gammeldags campingferie – med all komforten du trenger på fire hjul.

Mer info: Priser fra kr 2100 per døgn. peacheylanecampers.no

Foto: Paul Hughson

5. Telt i toppen

Det har nærmest gått inflasjon i tretopphytter og glampingsteder i Norge de siste årene. Treehouse Dome i Rakkestad er en slags hybrid mellom de to overnattingsstedene, og virkelig et unikt sted, halvannen time fra Oslo. Resultatet er en iøynefallende konstruksjon, og en perfekt arena for to på tur. En stødig trapp gjør klatreetappen opp til hytta svært enkel. Vel oppe på plattformen er det bare å stige inn til peis og saueskinn, med fri utsikt til skog og mark. Fra senga på hemsen kan du titte opp på både tretoppene og stjernene. Ikke de dårligste forutsetningene til en romantisk kveld.

Mer info: En natt for to fra kr 4480. treehousedome.com

Foto: Ronny Frimann

6. Skjærgårdens perle

Ute er det en varm jacuzzi, og et evighetsbasseng i en forlengelse fra bassenget. Hjørnet mot badstua har både peis og sitteavdeling, og en perfekt arena for å nyte et glass med noe godt i. Midt i velværeavdelingen er det en flislagt vegg med benk og kulper til å dyppe føttene. Spaet har både et caldarium, en kaldkulp, finsk sauna og avslapningsområde. Kragerø resort er både et leilighetshotell med masse aktiviteter, og et spahotell med et av Oslofjordens fineste og originale spa-anlegg, og et godt valg for den som søker velvære ved fjorden.

Mer info: Overnatting, frokost og tilgang på spa fra kr 1600 for to. krageroresort.no

LES OGSÅ: VELVÆRE PÅ HJUL

Foto; Ronny Frimann

7. Få fyr i forholdet

Sjelden kommer du tettere på naturen enn ute på Lindesnes fyr, med storslått utsikt og spennende historie. Kystnasjonen Norge har over 200 fyr langs vår langstrakte kyst, og mer enn 60 av dem tilbyr overnatting. Lindesnes Fyr er landets sydligste på fastlandet, og ligger godt forankret på en klippe i havet. Overnattingsmuligheter i den ene halvparten av assistentboligen, som rommer en koselig leilighet med kjøkken, stue, bad, varmekabler og en stor, varm seng. Men ikke sov bort hele natta: Det er når mørket senker seg og lysene blinker, at Lindenes fyr virkelig viser seg fra sin beste side.

Mer info: Overnatting fra kr 1200 per døgn + 950 i utvask. lindesnesfyr.no

Foto: The Thief

8. Oss to i Oslo

Oslo har utviklet seg til en storby med internasjonalt snitt. Det reflekteres både i kultur, gastronomi og overnattingstilbudet. Stilige The Thief på Tjuvholmen ved Aker Brygge er i så måte en perfekt base for urbane gleder i hovedstaden. THIEF SPA er en smeltedigel av velvære, og velværeavdelingen på det prisbelønte hotellet hevder selv at de «stjeler deg ut av hverdagen». Det høres jo greit ut. Kort vei til kunst og kultur i Astrup Fearnley-museet.

Mer info: Rom og frokost for to fra kr 3790. thethief.com

LES OGSÅ: VERDENS BESTE RESTAURANTER

Foto: Ronny Frimann

9. I pakt med naturen

For et sted å våkne opp, med ullsokker, en kopp kaffe – og så denne utsikten! Manshausen er urban design, ute i havgapet. De stilistiske hyttene med panoramavinduer på tre sider gir en følelse ikke bare av å være i naturen, men en del av den. Inne er det lyse vegger, en stor dobbeltseng og et fullverdig bad. Børge Ouslands paradis handler om å komme tett på elementene – uten å gi slipp på komforten. Men i polfarerens ånd er Manshausen naturlig nok også en base for aktive dager, på land og vann.

Mer info: Tilgjengelig med båt (90 min) fra Bodø. Fra kr 2500 per person inkludert mat. Manshausen.no

Foto: Paul Hughson

10. Kjærlighet i glasshus

Glasshyttene The Wonderinn Mirrored Glass Cabins i Rælingen er noe for seg selv. Her – bare 25 minutter utenfor Oslo er naturen i fokus, og utenfor hytta med soveplass til to er det en koselig uteplass med både bålpanne, grill og boblebad. Perfekt for landlig piknik på lune sommerkvelder. Dette romantiske stedet ligger til alt overmål ved Nord-Europas største innlandsdelta, et fuglerikt område hvor det er ekstremt fint å padle. Det er også to lignende glasshytter satt opp på Huser gård i Fenstad.

Mer info: Glasshytta koster kr 3950 per natt. wonderinn.no

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN