Du kan selvfølgelig få både fine hotell og fancy sklier også i Ao Nang, men det er ikke poenget med en ferie her. Den store attraksjonen er derimot over 100 vakre øyer som ligger bare en kort båttur utenfor Ao Nang. Smør barna med faktor 50, pakk en kjølebag med drikke og frukt, lei en longtailbåt og dagen er komplett!

– Barn har det veldig bra i Ao Nang, mener Ingeborg Fallet Kristensen, som har bodd her siden 2000 og driver reisebyrået Krabi-spesialisten.

– Stranden i Ao Nang er helt grei, men du trenger bare å reise 10-15 minutter med longtailbåt for å være i paradiset!  

Last Fisherman Bar. Foto: Torild Moland

Fantastisk snorkling

Noe syv år gamle Jacob Krogsud så absolutt bekrefter når han oppsummerer ferien med å si at han likte Ao Nang bedre enn Khao Lak (der vi bodde på luksuriøst familiehotell), nettopp fordi vi fant vår ”egen” lille strand på utsiden av Chicken Island, der det var fantastiske snorklemuligheter.

– Jeg så verdens giftigste slange – den hvite og sorte havslangen, jeg lærte å få sjøpølser til å tisse, og vi matet masse stripete tigerfisk som svømte rundt oss hele tiden. Det var kjempegøy, oppsummerer Jacob.

Ao Nangs gater. Foto: Ronny Frimann

Nå skal det sies at man neppe er helt alene på disse små øyene, men selv midt i høysesong var vi bare to familier på denne stranden.

LES OGSÅ: SMAKEN AV BANGKOK

Øyhopping for alle

Chicken Island er en av de fire øyene som ligger så tett at de gjerne inngår i samme dagstur. Av disse ligger Koh Poda nærmest Ao Nang og har en lang, deilig strand. Her får du også kjøpt mat og drikke. Koh Tap og Koh Mor er to små øyer som henger sammen med en sandbanke på lavvann – det er veldig vakkert og et kjent motiv fra mange postkort. Alle disse er veldig populære.

Koh Talu har bare en bitteliten strand og er lite besøkt, og de færreste kommer seg helt ut til Chicken Island, som ligger ytterst og er ca tre kvarter med longtailbåt fra Ao Nang.

Voksne tar gjerne turen lenger ut både til Hong Island (1 time med longtail) og Phi Phi (halvannen time med hurtigbåt), men med barn trenger du egentlig aldri å reise lenger enn til Four Islands. En dag på nabostranden Railay er også fin avveksling.

Foto: Ronny Frimann

Mange tilbud

Hadde det vært opp til minstejenta Emilie på fem, ville vi aldri forlatt Ao Nang. Strandpromenaden i byen kan virke hektisk med mange butikker, restauranter og biltrafikk, og det har vært en enorm utvikling her det siste tiåret. Men det har jo også sine fordeler, som at du får ordentlig kaffe og italiensk mat om du føler for det.

Shoppingen er stort sett begrenset til strandkjoler, vesker og mye dill, men for en rosa femåring var det nok å velge mellom. Vi kjøpte fine gaver, Ed Hardy-t-skjorter, Billabong-shortser og noen virkelig fine sommerkjoler til bestemor. Alt for 40-60 kroner per plagg.

Street food i Ao Nang. Foto: Torild Moland

– Det har vært en stor utvikling som er vanskelig å stoppe. Likevel har Ao Nang unngått de verste fellene, som solstoler og parasoller på stranden og øyene. Her er heller ingen jetski, høybygg eller go-go-barer, så det er rolig og vakkert selv om det er mye utbygget, mener Ingeborg.

LES OGSÅ: 10 DRØMMEREISER FOR STRANDLØVER

Massasje og kos

Dessuten går ikke hovedveien forbi den østlige delen av stranden, hvor de to koselige restaurantene Last Fisherman Bar og The Last Cafe er rolige, avslappende oaser som gir en følelse av å være i et stille hippieland med enkle plaststoler og klassisk thaimat til lunsj.

Dette er også området for å få all verdens behandlinger, fra massasje til fletting og en skikkelig fotskrubb. Området mellom de to spisestedene har ikke vei, bare en liten sandsti, der 16 små ”boder” med fargerike madrasser innbyr til en times avslapping vekk fra solsteiken. Dog er det stor forskjell på kvaliteten på massørene, så er du ute etter en virkelig bra massasje, velg heller det litt større Thai Thai Massage eller Golden Beach Resort like før Fisherman.

Foto: Ronny Frimann

Barn har ikke de samme sperrer som voksne for at fremmede skal ta på dem, og de elsker massasje! Dessuten er thaiene utrolig glade i og flinke med barn, som blir gjort stas på overalt. Emilie ble så mye kost og dullet med da hun flettet håret, at hun sovnet…

Best om sommeren

Om du tror Thailand-toget er gått, kan du tro om igjen. Ifølge Ingeborg, som har bodd i Thailand i 13 år, er det vel så fint her om sommeren.

– Jul og nyttår er den absolutt travleste tiden. Om sommeren er det billig å reise, alle hoteller har 50 prosent avslag og det er rolig og fint her. Det kan komme noen regnbyger, men det er også mange fantastiske soldager. Kom og prøv Krabi om sommeren, da er Ao Nang som det var for 10 år siden, mener hun.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN