Det finnes mange sider av Vietnam. Er du en av dem som trives best med lokal arkitektur, kultur og stemning, bør du styre unna Nha Trang.

Men noen ganger har vi rett og slett behov for late dager på stranda. Uten andre bekymringer enn solfaktor og lesestoff. 

Det er da du skal oppsøke strandbyen i midtre Vietnam.

Mini-Miami

Den syv kilometer lange sandstranden svømmer i solskinn, mens badeløver vaker i bølgene. Palmer omranser den nyrenoverte strandpromenaden og på de nærliggende strandbarene sitter lettkledde kropper og super fra fargerike drinker.

Se og bli sett på den stilige promenaden foran byens stolthet, stranda! Foto: Kjersti Vangerud

Se og bli sett på den stilige promenaden foran byens stolthet, stranda! Foto: Kjersti Vangerud

Nha Trang er landets stranddestinasjon nummer én. Og Vietnams variant av Miami! 

Turistmagnet

Uten forkleinelse for Floridas store kjæledegge: Sånn har det ikke alltid vært. Franske kolonister var først ute med sine feriebehov også her. Da de kom på slutten av 1800-tallet, var Nha Trang kun en liten fiskelandsby. Det viste seg raskt at stedet hadde enormt potensial som reisemål.

Med kilometervis av hvite strender og pittoreske øyer noen minutter ute fra land, ble Nha Trang raskt det perfekte stedet for rekreasjon og late feriedager for solhungrige
europeere.

I dag er det dog ikke «hvile» som umiddelbart slår oss da vi ankommer byen. De siste tiårene har det skjedd mye – på godt og vondt, avhengig av hvem du snakker med.

Dette er så langt unna en hemmelig perle du kan komme i Vietnam, og turiststrømmen har vært sterk i flere tiår. Sheraton og andre luksushotell har sikret seg en plass langs strandpromenaden, mens et hundretalls av restauranter lokker med alt fra europeiske og meksikanske til amerikanske retter på menyen.

Når nattemørket legger seg over byen, fylles gatene med neonblinkende «happy hour»-skilt, høylytt musikk og tørste turister.

Les også om strand og vannsport i Mui Ne!

Drømmen

Mens utenlandske investorer fortsetter å legge store pengesummer i eiendomsutvikling, satser andre i mindre skala. Noen av dem kommer med en drøm i bagasjen. I et loftlokale i handlegaten Nguyen Thien Thuat, treffer vi russiske Denis og Tania Bildina. De har nylig flyttet til byen, men har allerede rukket å åpne «Peekaboo», en gavebutikk fylt til randen av klær, smykker, sko og keramikk.

– Vi kom til Vietnam for 10 måneder siden med en plan om å starte en form for business i landet, sier Denis.

Også de eldre husene kan gi litt Miami-følelse. Foto: Kjersti Vangerud

Også de eldre husene kan gi litt Miami-følelse. Foto: Kjersti Vangerud

Etter første møte med Nha Trang var det ingen tvil om hvor paret ønsket å etablere seg.

– Vi forelsket oss umiddelbart i det deilige været, den energiske stemningen og miksen av mennesker fra hele verden, sier han.

Her finner du mer om Vietnam!

På land og vann

Sol, sjø og strand er trekkplasteret – i en storby. Selv om både badeland, spasentre, handlegater og restauranter fint kan holde en opptatt i både timer og dager, kommer mange til Nha Trang på grunn av de nærliggende øyene.

En rekke lokale turoperatører tilbyr forskjellige utflukter, hvor besøk til idylliske strender og snorkleplasser hører med.

I tillegg er dette Vietnams mest populære dykkedestinasjon. Et dusin dykkesentre i byen betyr at mulighetene for eventyr under vann er godt lagt til rette – for nybegynnere og erfarne.

Trives du best med strandstoler, festlig stemning i baren og det gode liv under sola, er Nha Trang et sikkert valg.  Og våger du deg ut av komfortsonen på stranda, venter mer autentiske opplevelser en kort kjøretur unna.

Flashy nybygg er en stor del av den vietnamesiske kystbyen. Foto: Kjersti Vangerud

Flashy nybygg er en stor del av den vietnamesiske kystbyen. Foto: Kjersti Vangerud

 

Til hovedsiden