Kenya byr på alt fra digge strandhoteller til fargerike masaier på stranda. Foto: Mari Bareksten

– Nå skal det bli deilig med et avkjølende bad, sier Linn Isaksen (33) og skuer ut mot havet.

Diani Beach sør for storbyen Mombasa er siste stopp på vår rundreise i Kenya. Etter å ha tatt pulsen på storbylivet i Nairobi og kommet tett på Afrikas dyreliv i den legendariske nasjonalparken Masai Mara, står Det indiske hav for tur. 

Sanden er så hvit at vi må ta på oss solbrillene for ikke å bli blendet. 

Det er tidlig morgen og den eneste som har kommet seg ned på stranden er en blid dame som selger fargerike saronger med afrikanske mønstre. Ellers har vi foreløpig strandstrekket utenfor Leopard Beach Resort helt for oss selv. Strandhotellet vi har sjekket inn på ligger helt nede ved vannet og har det fiffige slagordet «where leopards meet lobsters».

Eksotisk strandferie med magiske omgivelser. Foto: Mari Bareksten
LES OGSÅ: SAFARI FRA A TIL Å

Strand og safari

Strandløvene kommer og går, men det er naturlig nok ingen leoparder på Diani Beach. Men hummer er det nok av. Tidlig hver morgen kommer lokale fiskere inn til stranden med sprellende fersk hummer i de tradisjonelle dhow-båtene sine. Og siden naturreservatet Shimba Hills bare er én times biltur unna, kan du faktisk få med en safari og nyte havets delikatesser på samme dag. Surf and turf, altså.

En iskald Tusker ved bassenget gjør dagen komplett. Foto: Mari Bareksten

Diani Beach er hele to mil lang, og omkranses av vaiende kokospalmer, sorte klipper og turkist vann. Vi kan godt forstå at den figurerer i toppen av lister over Afrikas fineste strender. Hotellene ligger godt spredt nede ved sjøen. Langs stranda kan du finne roen i deilige cabanas med fargerike puter og hengekøyer mellom palmene.

Her er det like greit å sette klokka på «Africa time» og ta det helt med ro, bli med på morgenyoga eller slå an en prat med en av masaiene som rusler langs stranden. Lysten på aktiviteter? Parallelt med den langgrunne stranden strekker et vakkert korallrev seg ute i sjøen. Med snorklemaske og svømmeføtter er det raskt klart at Afrika også har spennende dyreliv under vann.

LES OGSÅ: LOKAL SUPERLUKSUS
DEN GLEMTE PERLEN

Livet under vann

Selskapet Aqualand Kenya arrangerer til og med safari til sjøs i en lokal dhow-båt.

Chale Island er en øy som ligger rett utenfor Diani og hvor du kan sjekke inn på Kenyas eneste private øyresort. Foto: The Sands at Chale Island

– Korallrevene utenfor Diani Beach byr på gode snorkleforhold, men snorklesafari til den lille øya Wasini Island er hakket mer spennende. Der er det muligheter for å snorkle med både delfiner og skilpadder, sier snorkleguide Steffen Putzker (58) i det han loser gjestene opp i den karakteristiske seilbåten. 

Vinden rusker i håret og bølgene gynger oss søvnig frem til målet. Der har delfinene tydeligvis tatt ferie i dag, men det tar ikke lang tid før vi svømmer rundt med en nysgjerrig skilpadde. 

Tracey Hanson (26) og Elisabeth Wangerci (22) har rømt fra storbyene Mombasa og Nairobi for strandferie på Mombasakysten. Foto: Mari Bareksten

Seilturen avsluttes med besøk til en sandbank som ligger ute i havgapet. Det hele gir assosiasjoner til Maldivene og Mauritius. 

LES OGSÅ: DRØMMEN OM AFRIKA

Sommer året rundt

Diani Beach byr på fargerike omgivelser. Foto: Mari Bareksten

Diani ligger rett sør for ekvator, på omtrent samme breddegrad som de nevnte drømmeøyene lenger ut i Det indiske hav. Dagtemperaturen er omtrent 30 grader året rundt. Det passet det svenske ekteparet Lennart (63) og Naomi Rydberg (50) perfekt. De har hatt det kenyanske strandparadiset som hjem i snart 30 år.  

– Diani er veldig variert, med aktivitetstilbud som golf, dykking, kitesurfing, fallskjermhopping og dypvannsfiske, sier Lennart. 

Strandferie på Kenyas såkalte «South Coast» kan altså både være avslappende og innholdsrik. 

– Vi elsker også at strandstedet fortsatt har den samme «laidbacke»-stemningen som da vi kom hit første gang. Det er fortsatt autentisk og lokalt, uten alt for mange turister, sier han og kommer med et innsidertips:  

– Dra til Forty Thieves Beach Bar. Det er Dianis beste strandbar og en favoritt for både turister og lokale. 

Vi tar turen til den legendariske strandbaren, lengst sør på stranda. Store strålounger med myke gule puter er spredt utover stranden i ly av svalende stråparasoller. Den kritthvite sanden går helt inn til bardisken, hvor lokale Tusker er en bestselger. 

Strandferie i Kenya er digg – både ved bassenget og på stranden. Foto: Leopard Beach Resort and Spa

Men middagen inntas helst på Restaurant Ali Barbour´s Cave, en en naturlig grotte med en liten åpning i toppen så gjestene kan titte opp på den glitrende nattehimmelen. Vi bestiller skalldyrtallerken med lokale delikatesser som østers, hummer, kongereker og blekksprut – akkompagnert med en frisk kokossalat og urtemajones. 

Kenyas fineste strandsted passer både altså både for strandløver, matmonser og luksusdyr.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN