Dette er barfotluksus i verdensklassen. Kast skoene, hopp ut i det usannsynlig blå havet – og nyt livet på en av verdens mest utopiske steder. Maldivene er nemlig et helt unikt land, hvor høyeste punkt er tre meter over havet: En times flytur sør for Sri Lanka ligger over tusen av sandbanker som små øyer langt ute i Det indiske hav. Det finnes hotell på omtrent hundre av dem.

Luksusfaktoren er høy, og utgangspunktet for å nyte det gode liv i romantiske omgivelser kan neppe bli bedre.

TripAdvisors brukere mener Gili Lankanfushi Resort på Maldivene totalt sett er verdens beste hotell i 2015.FOTO: Gili Lankanfushi Maldives

TripAdvisors brukere mener Gili Lankanfushi Resort på Maldivene totalt sett er verdens beste hotell i 2015.FOTO: Gili Lankanfushi Maldives

Men bare for å ha sagt det: Maldivene er ikke stedet som passer for alle – utfluktsmulighetene er få og man er i grunn prisgitt resortens fasiliteter. Men de er som regel ekstremt gode! Selv om korallrevet utenfor hver øy inviterer til fantastisk dykking og snorkling, er det i grunn ikke så mye å ta seg til utover aktiviteter på sjøen og avslapping i strandkanten.

De fleste av hotellene holder til på øyer som er så små at du kan vandre rundt hele stedet på en halvtime, og det er få muligheter til å dra på spontane oppdagelsesturer til andre steder. Men er man først på bryllupsreise er kanskje det noe av luksusen? Maldivene er først og fremst sol, strand og sjø.

Det handler om en ferie uten sko, med tærne i sanden og magen full av godsaker. En nymassert rygg. Snorkling i krystallklart vann. Barbecue på stranda. Avslapping i rene omgivelser. En bryllupsreise handler om å nyte hverandre, livet og omgivelsene. Sånn sett er Maldivene definitivt riktig sted!

Siden hver øy kun består av én resort er prisnivået høyt, og dere bør sjekke hva som er inkludert i pakken, og hva mat og drikke vil koste dersom dere ikke velger alt inkludert. Som hovedregel gjelder at jo dyrere overnattingen er, jo dyrere er mat og vin på stedet også, men de fleste har gode tilbud hvor både mat, drikke og aktiviteter inkluderes i prisen.

Høydepunkt

1. Stress ned! Slapp av. Les en bok. Dra på spa. Det skal være velvære; det er derfor dere kom hit.

2. Dykke og snorkle. Maldivene regnes som et av verdens dykkerparadis. Om du ikke våger deg ned i det dype blå, er dykkermaske og snorkel et godt alternativ.

3. Dra til en øde øy. De fleste resortene arrangerer såkalte «Robinson turer». Dere blir skysset med båt ut til en helt egen øy, med piknikkurv og drikke – og hentes igjen senere. Romantisk!

Les også:

Perlekjedet Seychellene
Mauritius – Variert og vakkert
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN