LES OGSÅ: REISEORDBOK ANNO 2017 

1. Bush

Den afrikanske villmarken. Brukes om både savannen, slettene, nasjonalparker, viltreservat og naturområder.

2. De Fem Store

Eller «the big five» er fellesbetegnelsen på bøffel, elefant, leopard, løve og neshorn. Ser du alle fem er du heldig.

3. De Fem Små

Et morsomt motsvar til De Fem Store, hvor alle smådyrene deler navn med de store; maurløve, elefantspissmus, bøffelvæver, neshornbille og leopardskilpadde.

4. Den store migrasjonen

Når vår går over til sommer i Norge, begir rundt to millioner gnu, sebraer, antiloper og gaseller seg ut på den lange ferden fra Serengeti i Tanzania i sør, til Masai Mara i Kenya i nord, på jakt etter nye og grønne beitemarker. På senhøsten flytter de sørover igjen, hvor grønt gress venter etter måneder med regn.

AFRIKAS 10 BESTE SAFARIER

5. Gamedrive 

Det engelske ordet for safari. Man kjører som regel ut på gamedrives om morgenen eller på ettermiddagen da dyrene er mest aktive. Noen ganger kan også safariprogrammet bestå av game walk, som betyr fottursafari eller night drive, hvor man kjører ut på safari etter solnedgang og kan oppdage dyr man ikke ser på dagtid.

6. Hakuna matata

Si som Timon og Pumbaa: Hakuna Matata! Den populære frasen betyr «no problems» på swahili! Sitt tilbake og nyt naturopplevelsene, og ha en fantastisk og bekymringsløs safari.

7. Lodge

Et hotell som ligger i et safari-område, gjerne ganske fancy.

8. Safari

Ordet safari stammer fra swahili og betyr å reise. I dag forbinder vi ordet safari hovedsakelig med det å kjøre rundt i åpne jeep-er eller gå ut på savannen for å se på dyrelivet.

9. Safaricamp

En samling av telt, ofte luksuriøse med alle moderne fasiliteter. De fleste velger å bo i telt på safari.

18 NYE DRØMMELODGER I AFRIKA

10. Sundowner

Savannens «happy hour», hvor man nyter en øl eller drink og ser den vakre afrikanske solen gå ned mens man tar inn atmosfæren og dyrelivet på savannen. En ettermiddagssafari avsluttes ofte med en «sundowner» enten ute i bushen, eller på campen.

11. TLA

«Things that looks like animals». Du vet, den løven som egentlig var en stor stein. Eller elefanten som plutselig hadde fire hjul.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN