Ingvild Tennfjord (42) er journalist, forfatter og vinekspert. Har gitt ut en rekke bøker om vin. Aktuell med boka «Norges beste vinkjøp 2020» utgitt på Kagge forlag.

Hva er det heteste reisemålet i vinens verden?

– Det er mye «buzz» rundt England. Landet de færreste forbinder med vin lager musserende viner av en kvalitet som puster Champagne i nakken. Nå er også de første hvitvinene derfra kommet inn på Vinmonopolet. Utover det synes jeg klassiske vinområder som Bordeaux og Douro igjen er i vinden.

Hva er det som gjør at foredlede druer vekker så mye engasjement?

– Vin er mye mer enn drikke. For meg er det historie, geografi, nytelse, mennesker og geologi. Bare tanken på at man på en måte kan fange smaken av et år i en flaske er jo fascinerende, synes du ikke? 

Hvordan opplever du interessen for vin her i Norge?

– Nå skjer det virkelig ting! Nordmenn er beleste og bereiste. Når mange reiser ut tar de med seg smakene og de kontinentale drikkevanene hjem. Jeg opplever at vi står midt i en kunnskapsrevolusjon. Da er det ekstra hyggelig at du har mer enn 24 000 produkter å velge blant på Vinmonopolet.

Hvilket sted er best for å kombinere vin, mat og spennende opplevelser?

– Italia. Jeg leder ofte oppmerksomheten mot Marche. Kombinerer alt, bare med litt mindre turister enn for eksempel Toscana. 

Hvor skulle man ikke tro at det produseres vin?

Hjørundfjorden på Møre. Global oppvarming endrer spillereglene. Ingen trodde man kunne lage vin i England. Se på dem nå! Stadig flere dyrker vindruer også i Norge. Det er spennende. 

Hva slags feriemenneske er du?

– Definitivt by eller strand. Selv om jeg ikke sier det høyt, synes jeg litt synd på folk som må stå i bilkø for å besøke hytta hver helg. 

Om du fikk fly hvor som helst i morgen, hvor ville du reist?

– Jeg ville tatt med meg mannen min og gått meg vill i Amsterdam. Den byen har alt. Klasse og kultur, moro og ellevill feststemning. 

Har det noen gang gått skikkelig galt på reise?

– I ettertid må jeg innrømme at det var en skikkelig tabbe å kjøpe mat av en gateselger i Antananarivo, hovedstaden på Madagaskar. Jeg ble så dårlig at jeg hallusinerte og trodde knapt jeg skulle komme meg på beina igjen. 

Hva er ditt forhold til Norge som ferieland?

– Jeg gjenoppdager Norge gjennom øynene til min svenske mann. Nå viser jeg frem Hardanger, Sunnmørsalpene og småsmug i Bergen med fornyet entusiasme.

Beste tips til vellykket familieferie?

– Lange flyturer går greit. Det er de første to døgnene på fremmed sted med jetlag og slitne barn som er den virkelige utfordringen. Vi solgte leiligheten og nesten alt vi eide for å reise i vinland med barna et år. Da brukte vi utelukkende Airbnb. Et hotellrom har lite å tilby barn. 

Hvilket land har det beste kjøkkenet? 

– Italia. Å spise pizza i slitne bakgater i Napoli er et must. 

Hvor reiser du aldri tilbake?

– Legoland. En. Gang. Holder. 

Hvilket sted drømmer du om å besøke?

– Jeg glorifiserer fremdeles en tur til Thailand før vi fikk barn. Jeg har lyst til å reise tilbake dit som familie, men er litt redd for at forventingene er litt for høye.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN