Tampa er en relativt ukjent by sammenlignet med andre amerikanske storbyer, men vet du hvor du skal gå blir du skikkelig overrasket. Foto: Mari Bareksten

Det var i dette nabolaget den cubanske sandwichen ble oppfunnet, sier guide Kevin Wiatrowski (49) mens han vandrer nedover 7th Avenue i Ybor City- bydelen som tidligere huset Tampas store sigarfabrikker. I tillegg til restauranter som serverer cubanske sandwicher er det fortsatt flere sigarsjapper langs hovedgaten, inneklemt mellom vintagebutikker, underlige antikvariater og graffitikunst.

Den aller beste sandwichen skal det være Columbia som serverer, som også er Floridas eldste restaurant, og et obligatorisk stopp på enhver kulinarisk vandring i byen.

LES OGSÅ: DET BESTE AV FLORIDA

Matby

Fra utsiden ligner Columbia på en fabrikk. Men på innsiden er det alt annet enn nøkternt, med hvite duker, fontener og stilige fliser. Spisestedet som har servert mat siden 1905 er et godt eksempel på Tampas matscene. Vet du hvor du skal gå blir du skikkelig overrasket. Selv om Tampa lenge har hatt en sterk matkultur, er det først de siste årene at byen har vokst frem til å bli en «foodies» favoritt.

Epicurian hotel er hotellet for de matglade. Ta turen opp til takterrassen hvor du får servert digge drinker. Foto: Mari Bareksten

– Mange kokker har flyttet «hjem» til Tampa de siste fem årene og åpnet nye restauranter, sier Eric Lackey (48) – kjøkkensjef på den trendy restauranten Ulele i sentrum. 

På menyen har han alligatorfritters og grillet østers, og på bakrommet et eget mikrobryggeri. Inspirasjon finner han fra gamle indianske matvaner og lokale råvarer.

Frokosten på Epicurian hotel er nesten like smakfull som byen selv. Foto: Mari Bareksten

FLERE SAKER FRA USA

Speakeasy

Byens beste sangria og cubanske sandwich får du på Floridas eldste restaurant – Columbia Restaurant. Foto: Mari Bareksten

Trendy er det også på baren Ciro’s Speakeasy and Supper Club.

– Er vi sikre på at vi er på rett vei, spør jeg i det vi vandrer mellom herskaplige hus langs Bayshore Boulevard.

– Bare vent. Jeg har allerede ringt og fått koden, sier Becky Fairlie-Clarke (40).

Vi ringer på til det som ser ut å være inngangen til en boligblokk og oppgir koden og går ned en trapp og inn i en bod. Der åpenbarer det seg en mørk bar som tar oss tilbake til forbudstiden, den gang utelivet besto av ulovlige barer i skjulte lokaler. Bartenderne har bart og bukseseler og drinkene er pyntet med appelsinskall og frosne bringebær.

En god avslutning på en overraskende storby full av skjulte perler.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN