Butikker og bryggeri med fokus på øl:

1. De Halve Maan

Byens eneste gjenværende familiebryggeri er stedet for å lære hvordan øl blir til. Daglige omvisninger på engelsk, fransk og nederlandsk kulminerer selvsagt i den flotte baren hvor du får prøvesmake sjettegenerasjons sjefsbrygger Xavier Vanneste sitt hjertebarn; den blonde ølen Brugse Zot. Med ild i peisen og flere øl på fat, er det greit å roe ned her etter omvisningen i trange trapper og lange ganger! Walplein 26. Til hjemmesiden.

2. Bacchus Cornelius

Hvem sa at øl bare er for mannfolk? Den usedvanlig kunnskapsrike Inge Corneillie har ølutsalg med 450 sorter – alt belgisk, mens hennes mann driver sjokoladebutikken vegg i vegg. Hun vet garantert hvilket brygg som passer for deg, om du er ølhund eller skeptiker, og har til og med sin egen ølsort – samt en likør basert på sjokolade. Adresse: Academiestraat 17

3. 2Be

En annen butikk med fokus på Belgias allsidige nasjonaldrikk. Kjelleren rommer nesten tusen varianter. Mange av disse kan prøvesmakes i baren, som for øvrig har flott utsikt over kanalene i Brugge. Sstor ølustilling. I butikken selges kun belgiske produkter, som foruten øl innholder alt fra sjokolade til Tintin-bøker. Wollestraat 53. Til hjemmesiden.


TIL HOVEDSAKEN OM BRUGGE