I lavvohyttene til Dagali Fjellpark har du Hardangervidda på dørstokken. Foto: Mari Bareksten

Familievennlige Dagali er først og fremst kjent for adrenalinfylte aktiviteter, både sommer og vinter. Men den lille fjellbygda 24 kilometer sør for Geilo er også et utmerket sted for å finne roen med sin kjære. Forrige vintersesong lanserte Dagali Fjellpark ved foten av Hardangervidda et helt nytt overnattingskonsept, som skapt for turtelduer på utkikk etter et varmt og romantisk rede i vintersesongen. Kombineres det hele med noen susende turer ned en av Norges lengste akebakker, banker hjertet helt sikkert ekstra kraftig. 

Romantisk lavvo

Med varmeovner og hytter konstruert i tre holder man varmen selv i minusgrader. Foto: Paul Hughson

Å overnatte i en lavvo om vinteren kan kanskje høres ut som en kald fornøyelse, men lavvohyttene til Dagali Fjellpark er konstruert i tre og utstyrt med varmeovner. Det lover godt da værmeldingen spår ti minusgrader gjennom natta.

– Overnattingskonseptet er inspirert av igloovernattingene i Lappland. Vi vil at gjestene skal slappe av i komfortable rammer, men samtidig få villmarksfølelsen. Villmarkslavvo passet derfor perfekt. Vi er rett ved foten av Hardangervidda hvor de store polarheltene trente for sine ekspedisjoner, så her er det godt tilrettelagt for uteaktiviteter også, sier Jan Hvizdal, initiativtakeren til konseptet «Wilderness Lavvo». 

Den eventyrlystne tjekkeren har tidligere jobbet som ekspedisjonsguide på Svalbard og for Hurtigruten. Da covid-19 satte en stopper for normal reisevirksomhet, tok han med seg huskyen Morron og begynte å jobbe for Dagali Fjellpark.

LES OGSÅ OM VINTERFAVORITTEN GEILO

Levende lys og spa 

Romantisk middag for to. Foto: Paul Hughson

Lavvoen ligger avskjermet i den vinterkledte skogen nedenfor skibakkene til Dagali Fjellpark, og på veien ned ser vi både elg- og harespor i snøen. 

Den runde hytta dekorert med truger på inngangsdøren er 20 kvadratmeter, og har alt vi trenger for en romantisk aften. Dobbeltsengen er redd opp med mariusmønstret sengetøy og saueskinnsfeller, og på det lille bordet er det duket for romantisk middag for to med levende lys og en lokal variant av den franske gryteretten «Boeuf Bourguignon». I tillegg til å stå bak grytene har Jan også brukt dagen på å fyre opp badestampen. 

– Det er stjerneklart og fullmåne i kveld, og vanntemperaturen i stampen ligger nå på rundt 40 grader, frister han. 

Veien fra romantisk middag til spaopplevelse under stjernehimmelen er kort i villmarkslavvoen til Dagali Fjellpark. 

LES OGSÅ: AKTIV PÅ TRYSIL

Frokost på senga og aking

Ved ni-draget neste morgen banker det på døra. 

Dagali Fjellpark kan by på Norges lengste akebakke. Foto: Paul Hughson

– Frokosten er servert!

Jan og hunden Morron har vært tidlig oppe og fylt en piknikkurv med godsaker: nytraktet kaffe, urtete fra Fjellspira dyrket og sanket i randsonen til Hardangervidda, og nystekte baguetter. Etter frokosten skal vi teste en av Norges lengste akebakker, et snøballkast fra lavvoene. 

– Vi prøver ikke å konkurrere med skibakker som Geilo og Hemsedal. Her er det fokus på kjelkekjøring og kids, sier Vojtech Hejtmanek, daglig leder ved Dagali Fjellpark. 

Ved siden av den barnevennlige slalåmbakken strekker det seg en 1850 meter lang akebakke, omtalt som Norges lengste akebakke med skiheis. Kjelkene kan komme opp i 70 km/t. 

En familie på besøk fra Geilo setter utfor, og vi følger hakk i hæl; ferie på Dagali Fjellpark passer både for familieflokken og for turtelduer.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN