Lillvi W. Hole tipser om Geilo
Lillvi W. Hole tipser om Geilo. Foto: Privat

Alpint

Hallingskarvet Skisenter er et hyggelig, lite skisenter med verdens beste utsikt og de beste offpist-forholdene i hele Hallingdal. En fin måte å se Hallingskarvet nasjonalpark fra en annen vinkel – toppturer i dette dalføret er også helt magisk. Panoramarunden – Geilo High Five  var fjorårets store nyhet. En rundtur som tar deg innom hele skisenteret på Geilo fra alle sider, med gratis skibuss. Moro å gjøre med familien! Hver lørdag kan du bli med en guide. Morgenski på Vestlia er et godt tips. Se sola komme opp over Hallingskarvet og vær den første i skisporet med nypreparerte løyper. Anbefales på det sterkeste! 

Snowboardkjørere
Her kan man stå i bakken dagen lang. Foto: Ronny Frimann

Langrenn

Geilo er også et undervurdert langrennseldorado. Begge daler i kommunen har mange kilometer med langrennløyper. Ta toget til Ustaoset, og gå opp til Hardangervidda nasjonalpark og Tuva turisthytte, over og ned til Dagali og opp tilbake til Geilo. Flott dagstur med storslått utsikt om været viser seg fra sin fineste side. 

Langrennsløpere
På langrennstur nytes påskesolen preparerte løyper. Foto: LI TL


Er det litt ruskete vær, ikke uvanlig i høyfjellet, er Ustedalsfjorden rundt eller en tur i en av lysløypene i området et godt tips; finnes i både Holsfjorden, Hovet, Dagali og Geilo. Jeg er også veldig glad i Odnakrunden: kjør ned til Kvisla og gå opp flotte bakker til du ser dalføret i retning Oslo, skarvet og det hele. Den aller fineste turen jeg vet er turen som går fra Kikut – Grønnebakken – Rådmannsløypa – Tuva turisthytte og tilbake til Kikut. Denne er på tre mil, så for den spreke!

Aktiviteter uten ski

Zipline
Zipline er en av mange aktiviteteter uten ski. Foto: Visit Geilo

Kan man sykle i vinter på snø og is? Ja, det er mulig! Fatbike er en sykkel med nesten tre ganger så tjukke dekk og perfekt på vinterføre. Geilo Aktiv arrangerer morsomme guidede sykkelturer. Samme selskap har også flotte trugeturer belønnet med utsikt over Geilo når kveldsmørket legger seg over vinterbyen. Trugeturen de har fra Slaatta Skisenter passer veldig bra for familier, spesielt når det er stjerneklart! Vekk liv i ditt indre barn med kjelkekjøring i Dagali fjellpark. Dette er skikkelig gøy, og du kjenner gleden pumpe i deg igjen når du suser ned kjelkebakken. PS. Dette er Nordens lengste akebakke – 1850 meter lang! Hundekjøring og kiting på Hardangervidda, Halne og Haugastøl er andre populære aktiviteter. Føl på naturkreftene med hundesledespann eller når vinden tar tak i kiten din! 

Uteliv

Off Pist Lounge er en bar og utested i hjertet av Geilo med musikkbingo og feststemning. Havsdalskroa (er bra på afterski med konserter, dans på bordene og god mat. Vinkjelleren i underetasjen på Hallingstuene har rustikk atmosfære og et stort utvalg av viner. Skibaren Dr. Holms (er et annet samlingspunkt. Møt de lokale på fredagsquiz på Perleporten.

Restauranteiere
Geilo byr på god lokal mat. Foto: Torild Moland

Restauranter

Geilo Mountain Lodge (ser ut som et engelsk landhus. Her får du en ekte matopplevelse! Hyggelig vertskap som kan historie og vin. Har også afternoon tea, som er veldig populært. Ro Kro på Ro Hotel har norsk hjemmelagd mat, her finner du alle Geilinger som har lyst på god gammeldags husmanskost. Hakkesetstølen Fjellstue på Hardangervidda serverer rømmegrøt og spekemat etter lang skitur. Kjør hele veien fram med bilen. Restaurant Hallingstuene er kjent for lokale matvarer signert tv-kokken Frode Aga. Ostebygda (er en samlebetegnelse på en liten fjellbygd hvor åtte osteprodusenter holder til nord for Geilo. Dette er virkelig et viktig løft for kommunen. Ikke bare lager de lokalmat, men løfter bevisstheten rundt lokale mattradisjoner. 

Spa og velvære

Velværeavdelingene på Dr. Holms og på Vestlia Resort (er begge et godt tips etter en dag i bakkene. Badstue, kaldkulp, boblebad og massasjebehandlinger. 

Basseng på Vestlia
Slapp av på Vestlia etter lang en skitur. Foto: Ronny Frimann

Bli med på yoga hos Geilo Holistic Studio . Isbading og badstue er en gammel tradisjon som endelig har blitt trendy igjen. Aktivitetsarrangøren Vinternattog Hilde Karlsen arrangerer isbading og badstuetelt i Ustaoset. 

SE OGSÅ NORGES MEST UNIKE OG SMAKFULLE OVERNATTINGER

Shopping 

Shopping
Geilo byr på bra butikker innen interiør og mote. Foto:

Det lille bysentrumet på Geilo har overraskende mange bra butikker, selvfølgelig for sporstutstyr og -klær: Bentestova med sportsmote og Geilosport og Sport1 med Amundsen skiklær og masse gode tekniske klær (sport1geilo.no). Moteløver vil finne trendy tøy på Samsara , og lekre kashmirprodukter på Kashmina . Amok Geilo har både klær, møbler og interiør, og fristende interiørting til hytta finner du på Annekseteller Geilo Interiør

SE OGSÅ INNSIDERTIPS TIL TRONDHEIM

Overnatting

Overnatt i lavvo ved Dagali Fjellpark. Storestølen Fjellstue har majestetisk utsikt over Hallingskarvet og spennende kurs i helgene.
Tuva turisthytte på Hardangervidda har 104 år erfaring som vertskap. Legendariske vafler, med hemmelig oppskrift! Vestlia Resort er et luksuriøst alternativ. Bestill suite med champagnefrokost! Geilolia Hyttetun har familievennlige hytter nærme skibakkene. 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN