REDAKSJONELL ANNONSE I SAMARBEID MED CROATIAN NATIONAL TOURIST BOARD

Finn din favorittstrand

Kroatia har et utall vakre strender. En av de mest kjente er kanskje den herlige rullesteinstranden Stiniva på øya Vis som er kåret til den beste stranden i hele Europa.

Uansett hva du liker, finner du en strand i Kroatia. Her fra Stiniva på Vis. Foto: Aleksandar Gospic/CNTB

Mindre kjent er det at Kroatia også har nydelige sandstrender. Oppdag for eksempel sandparadiset Susak – en hel øy dekket av sand, eller den ikoniske Zlatni Rat-stranden på øya Brač.

Sakarun beach. Foto: Aleksandar Gospic / CNTB

Utforsk legendene

Visste du at både St. Paul og Odysseus forliste på Mljet?

Og på øya Lokrum som ligger et steinkast fra Dubrovnik, kan du kaste deg inn i lokale historier om havfruer, feer og pirater!

Lokrum. Foto: Zoran Jelaca/CNTB

Sagn og legender kommer også til live under Kroatias mange tradisjonelle festivaler og karnevaler. Kanskje en lokal festival pågår når du er på besøk?

Nyt lokal mat og drikke

Kroatia byr på herlige, lokale mattradisjoner og god drikke. Foto: Maja Danica Pecanic/CNTB

Ingen tur er komplett uten lokal mat og drikke. Kroatia har over 130 lokale viner, hvorav mange er spesifikke fra respektive øyer, for eksempel Grk fra Korčula, Vugava fra Vis, Bogdanuša fra Hvar, Dobričić fra Šolta og Zlahtina fra Krk.

Du må bare lære ett ord: živjeli (skål)!

Den lokale maten består stort sett av fisk og delikatesser fra Adriaterhavet. Det sies at fiskene svømmer tre ganger i Kroatia, først i det rene Adriaterhavet, deretter i olivenolje under matlaging, og til slutt i vin, når den fortæres.

Foruten fisk så har mange av øyene sine egne tradisjoner og oppskrifter, som Viška pogača (en spesiell pai på øya Vis) og hasselmusfestivalen på øya Hvar.

Bli forelsket i naturen

Den kroatiske øyverdenen byr på fantastisk natur og fascinerende underverker, som den helt unike blå og grønne grotten på øya Bisevo og den hjerteformede øya Galešnjak.

Den hjerteformede øya Galesnjak er et yndet fotomotiv. Foto: Ivo Pervan / CNTB

Et annet mirakuløst syn er den lille holmen Baljenac nær Šibenik – øya er bare 0,14 km2, men har utrolig 23,36 km steinmurer.

Det mystiske Dragehulen på øya Brač og de militære hulene på Vis er andre naturskjønne attraksjoner.

Gjør noe moro

Glem å ligge på stranden hele ferien, og unn deg selv en herlig opplevelse. Enten du vil fly høyere enn skyene, dykke ned i havet eller teste enhver aktivitet midt imellom, er Kroatia et ekte paradis for den som elsker aktiv turisme, natur og adrenalin.

Eller hva med å utforske Kroatia på to hjul? Her fra øya Losinj. Foto: Vedran Metelko/CNTB

Her er over 6000 kilometer med merkede fotturstier, sykkelveier både høyt og lavt, Europas første zipline over havet, fine elver for rafting og både strikkhopping, vindsurfing, slakkline, wakeboarding, dypvannsdykking og kajakking.

Nå må du bare finne ut: Hva er din adrenalinavhengighet?

Reis med båt

Det er enkelt å utforske Kroatias øyverden! Det er gode båtforbindelser til de større bebodde øyene hele året, og mange private båtselskaper tilbyr utflukter og skjærgårdsopplevelser.

Pakleni Otoci. Foto: Boris Kacan / CNTB

Med riktig planlegging kan du utforske Kroatias store øyverden etter dine egne ønsker.

Det er kun fantasien som setter grensene.

Oppdag mer

croatiafeeds.com
croatia.hr

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN