Santa Catalina har mye å på by for den som er glad i å shoppe. Foto: Mari Bareksten

– Før var Santa Catalina en fattig fiskerlandsby, men i dag er det Palmas svar på SoHo, sier Anna Maria Codine (37), som jobber i interiørbutikken Bconnected.

– På dagtid er det et døsig designdistrikt hvor folk shopper, går på yoga eller sitter på en fortauskafe og leser bok, men om kvelden våkner bydelen til liv og er byens hippeste når det kommer til uteliv, sier hun og fortsetter å vise oss rundt i butikken som inneholder de aller siste trendene når det kommer til interiør og design. Ute i gatene ligger trendy restauranter side om side med yogastudioer, juicesjapper og veganske supermarkeder. Fasadene er akkurat passe slitte, med små balkonger pyntet med potteplanter, og helheten gir den gode nabolagfølelsen.

LES OGSÅ: INNSIDERTIPS FRA LISBOA

Forfriskninger med nydelig utsikt. Foto: Mari Bareksten

Fiskerlandsby

Bydelen, som kun ligger ti minutters gange fra Palmas gamleby, er oppkalt etter et tidligere sykehus som ble navngitt og dedikert til helgenen for sjømenn og kjøpmenn, Santa Catalina av Alexandria.

På dagtid er det kaféliv som gjelder, mens om kvelden våkner byen og byr på festlig atmosfære. Foto: Mari Bareksten

Med sin strategiske beliggenhet nærme havet og havnen, var det mange fiskere som bosatte seg her på 1500-tallet, sammen med taumakere og møllere.

I dag har spesielt svenskene lagt sin elsk på bydelen. Den fancy italienske restauranten La Perla drives av den svenske kjendisdanseren Emilio Ingrosso, mens datteren til Lill-Babs, Malin Berghagen, blogger og arrangerer yogaretreats.

FLERE SAKER FRA SPANIA

Pust ut

– Yogalærerne her i Santa Catalina har vært bedre enn noen jeg har hatt i Sverige, sier Sofia Pemsel (35).

Venninnene Ingrid Karlsson (54) og Petra Rundqvist (52) nikker bekreftende. De er alle på yogaferie i regi av Berghagen, og sitter på uteserveringen til La Perla og spiser middag på rutete duker.

Restauranten La Perla drives av den svenske kjendisdanseren Emilio Ingrosso. Foto: Mari Bareksten

– Vi har lært fire ulike yogaformer og Berghagen har vist oss til sine favoritter både når det gjelder juicebarer, frokoststeder og restauranter, sier hun.

Santa Catalina. Foto: Mari Bareksten

 

Design District Palma. Foto: Mari Bareksten

Kvelden avslutter de på Hostal Cuba sin takterrasse, som har utsikt mot havnen og katedralen La Seu. Like ved begynner barene og uteserveringene langs restaurantgaten Carrer de la Fàbrica og fylles med folk. Det er en blanding mellom SoHo, Södermalm og Grünerløkka i en av Spanias aller mest attraktive byer. En hybrid som blir noe helt for seg selv.  

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN