Björg Thorhallsdottir elsker Island, og har gitt ut egen bok om landet kalt «Den perfekte reisen til Island». Foto: Kristin Heier

SE OG GJØRE:

Reykjavik er kul og spennende, og en fantastisk by å utforske. Som en flott introduksjon kan man se «How to become an Icelander in 60 minutes» eller «Vikingsagas in 60 minutes», på Harpa, Reykjaviks opera– og konserthus, med et fantastisk stand-up show. Videre kan man ta heisen opp i Hallgrimskirkja for Reykjaviks beste utsikt. Den er nærmest like kjent for Reykjavik som Eiffeltårnet er for Paris, og er man heldig er det også konsert her. Ellers er Penismuseet verdt en titt, bare fordi det er så sært! Her finnes over 200 peniser på glass, som både kan lære deg litt om biologi og gi deg en god latter. For et dypdykk i islandsk kultur kan man dra og bade i et av de lokale, utendørs bassengene. Se blant annet til Ylstrønd Nautholsvik og Laugardalslaug.

UTFLUKTER:

Ta fergen fra Reykjavik over til øya Videy. Den ligger under en kilometer unna, men har en helt nydelig ro. Her finner du også et av Islands eldste hus som serverer kanskje verdens beste kakao. Hvis man har tid bør man gå tur opp på Esja, den vulkanske fjellkjeden rett nordøst for Reykjavik. Det finnes ulike turløyper som er godt merket. Og jeg hater å innrømme det, men Den Blå Lagune er et must. Den er veldig turistifisert, men av en grunn. Den er helt magisk!

Den Blå Lagune er et must å besøke på Island. Foto: iStock

SHOPPING:

Reykjaviks største shoppinggate heter Laugarvegur, men også smågatene som går opp til Hallgrimskirkja er fulle av skatter. Islandsk design er i vinden, og det finnes alt fra secondhandbutikker til butikker av lokale designere. En av mine favoritter er butikken Spaksmannsspjarir, mens Kraum husid har samlet alle de beste islandske designerne. Og Kling & Bang er det mest spennende galleriet for samtidskunst.

Reykjavik er full av shoppingskatter og perfekt for de som liker lokalt design og vintageshopping. Foto: Gjermund Glesnes

MAT OG DRIKKE:

Gastropuben Public House ligger sentralt til på Laugevagur, og serverer fristende retter. Foto: Public House

For lunsj kan man se til Gló, som har super god vegansk mat. Coocoo’s Nest er en kul, hipp og familiedrevet restaurant, som ligger midt i Reykjaviks hjerte på havna. Gastropuben Public House ligger midt på Laugarvegur, men er likevel ingen turistfelle. Ellers er Restaurant Kol et deilig matparadis, med fantastiske drinker i baren.

OVERNATTING :

Kule Kex Hostel er et billig og sentralt alternativ, med ulike typer rom fra ca. kr 250 per pers. Ellers er en av mine favoritter Hotel Borg, som ligger rett ved Stortinget og Katedralen, dobbeltrom fra ca. kr 1400. En annen favoritt er Hotell 101 RVK, som blant annet har hyggelig bar og god frokost. Dobbeltrom fra ca. kr 2900.

FLERE SAKER FRA ISLAND
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN