Fra verdens høyeste bygning til endeløse ørkener. Dubai er kontrastenes storby! Foto: Dubai Tourism

Det tar litt tid å bli ordentlig kjent med emiratet som blir kalt Midtøstens svar på både Las Vegas og Miami. Byen kan virke ganske uoversiktlig ved første øyekast. Så hvor skal man starte?

Bruk morgenen til å bryte verdensrekorder og til å orientere deg. Det beste stedet å starte er på toppen av verdens høyeste bygning, Burj Khalifa. Skyskraperen er formet som en romrakett, og strekker seg hele 828 meter over byen. Snakk om å få oversikt!

Shop ’til u drop

Dubai er også shoppingbyen med stor S, med bydelene Deira og Bur Dubais «souker», kreative designdistrikter og gigantiske kjøpesentre. Vil du til et sted som har «alt» besøk verdens største kjøpesenter Dubai Mall, som ligger ved siden av Burj Khalifa. I tillegg til å huse over 1200 butikker, har kjøpesenteret også en virtual reality park, en skøytebane og Midtøstens største akvarium, hvor du kan gå igjennom en 48 meter lang tunell i glass hvor piggrokker svømmer over hodet ditt. Og om kvelden er det fonteneshow, ala Las Vegas, utenfor kjøpesenteret!

Strandliv

Førstegangsreisende bør også dra på actionfull ørkensafari, gjerne etterfulgt av en tur på stranda for å vaske bort ørkensanden. Her er det sol nesten hele året, og badevannet holder over 30 grader om sommeren. Velg gjerne den nyåpnede stranden La Mer (der det er mye kul gatekunst) eller klassikeren JBR Beach for masse liv. Det kan også være deilig å velge et hotell som har privat sandstrand. Da kan man ta seg en drink i skyggen av en parasoll, det er nemlig bare hotellene som får lov til å servere alkohol.

Og er du i byen på en fredag, bør du dra på brunsj på en av byens hotellrestauranter. Da er det fest! Dubai har nemlig litt av alt, og gjør ingenting halvveis.

TILBAKE TIL STORBYGUIDE DUBAI
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN