Norwegian fortsetter å satse på sommerfavoritten Kroatia, og startet 19. juni opp ny direkterute mellom Oslo og Zadar, med to ukentlige avganger. Den lille, sjarmerende kystbyen byr på en flott kombinasjon av byferie og badeferie, og er et flott utgangspunkt for spennende dagsturer, øyhopping og utforskning av resten av Dalmatiakysten. Her er tre ting som kan være verdt å få med seg:

Krka

Krka er en av Kroatias vakreste nasjonalparker, og er mest kjent for elven Krka med sine mange fossefall, frodige natur og utgravde huler. Gå heller ikke glipp av Visovac-klosteret som ligger på den lille øya Visovac midt i elven. På varme dager kan man også bade flere steder i nasjonalparken. For å komme hit kan man ta buss til den lille byen Skradin hvor det går båter inn i nasjonalparken, eller leie bil og kjøre kystveien via Sibenik, som tar ca. 1 time og 15 min. Se mer info på www.np-krka.hr/en.

Krka nasjonalpark. Foto: iStock

Zadar by

Narodni trg, eller «Folkets torg» som vi sier på norsk, er byens ærverdige hovedtorg og stedet å se og bli sett. Torget har vært byens møteplass siden 1500–tallet og ligger midt i hjertet av byen, og huser flere koselige kaféer, restauranter og museum. Her finner man også flere av byens historiske bygninger, blant annet klokketårnet og kirken Sveti Lovre som stammer fra 1000-tallet og er byens eldste. Sjekk også romernes Forum som fortsatt er det religiøse sentrum i byen, med St. Donatus-kirken i spissen.

Narodni trg i gamlebyen i Zadar. Foto: Marte Veimo

Øyhopping

Øygruppen Kornati, som ligger litt sør for Zadar, består av  rundt 150 øyer, der den sørlige delen har vært nasjonalpark siden 1980. Og det er spesielt de 89 øyene som utgjør Kornati nasjonalpark som ofte beskrives som et seilerparadis, mye takket være sitt krystallklare vann og korte avstander. Her er det også fint å fiske, dykke og snorkle, og det finnes også overnattingsmuligheter på øyene. Siden det er en nasjonalpark, koster det å besøke den, se mer info på
www.np-kornati.hr.

Øyene utenfor Zadar er et seilernes paradis. Foto: iStock

SE FLERE SAKER FRA KROATIA
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN