Rethymnon passer også for den som er glad i god mat. Foto: iStock

Det burde stått et fareskilt ved inngangene til Rethymnon: «Denne byen forsterker enhver følelse av kjærlighet – og ensomhet!»

Gode ferieopplevelser er best når de deles, og det er få steder som legger opp til en mer romantisk ferie enn havnebyen midt mellom Chania og Heraklion nord på Kreta. Dette er stedet du vil ta med din utkårede på tur bare for to!

INNSIDERTIPS TIL KRETA

Par i hjerter

Inne i Rethymnons historiske gater er det påfallende mange par som vandrer hånd i hånd – nyforelskede så vel som gamle ektepar. Det er som om de alle har havnet i et regn av Amors piler på vei inn i byen. – Kan du ta et bilde for oss?

Silke Nochdurst (26) og Christian Reinhold (39) har funnet perfekte rammer for bildet som skal bli et fint minne fra ferien i romantikkens by, men vil ha hjelp for å få riktig komposisjon. Blomster henger i store klaser over en slitt steintrapp. Det blir en kjærlighetens trone inne i en gate med pastellfargede bygninger. Kyss. Knips! Vips så er det romantiske øyeblikket reddet.

– Vi er her bare på dagstur. Men wow, dette er vakkert! stråler kjæresteparet fra Essen i Tyskland.

LES OGSÅ: EUROPAS 15 BESTE STRENDER

Historisk 

Rethymnon er ingen hemmelig perle, men like fullt en perle. Kretas tredje største by er både kompakt og komplett. Dette er tross alt stedet hvor det er lov å kombinere historiske byvandringer, amorøse måltider og litt shopping med tankeløst strandliv.

Stranda begynner hvor den historiske delen av byen slutter og strekker seg nesten ti kilometer vestover, og det er her de fleste hotellene ligger. Sol, strand – og severdigheter: Selv på en øy hvor det aldri er langt fra sjarm til sjø er Rethymnon litt ekstra spesiell.

Den historiske havnebyen er Kretas tredje største, og byr på en vakker miks av ottomansk, venetiansk og gresk arkitektur. Foto: Runar Larsen

Inne i virvaret av trange smug og gater er scenen satt for romantiske måltider fra frokost til kvelds. Samtidig er det en levende by med historie i hver stein. I likhet med Chania er sporene fra århundrer med venetiansk og ottomansk okkupasjon tydelige. Kretas best bevarte festning – Fortezza – troner over hele byen, mens bygatene har klare røtter fra 1500-tallet. Neratze-moskeen med sin ruvende minaret huser et kunstsenter, og de karakteristiske balkongene fra ottomanske tider fullfører den arkitektoniske miksen.

FLERE SAKER FRA HELLAS

Favoritt

Selv om det kan bli litt vel mange turister samtidig på de umåtelig populære restaurantene i havna, er dette stedet altså romantisk som få.

Dette er reisemålet for den amorøse! Foto: Runar Larsen

Den beste oppskriften på en behagelig dag i den vakre byen er som følger: Følg virvaret av trange, bilfrie gater innover i og vekk fra havna – og finn et ledig bord på en hyggelig taverna hvor blomstrende bougainvillea skygger for sola. Nyt en varm lunsj, kald drikke og godt selskap. Bli gjerne sittende helt til stearinlysene finnes fram utepå kvelden. I Rethymnon skal man la humla suse, og et perfekt sted for å pleie kjærligheten. 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN