Gult er kult! Også i form av en forfriskende drink på stranda. Foto: Mari Bareksten

For en vakker dag, sier førstematros Brian Powell (39) idet vi putrer ut av marinaen. Soldekket er pyntet med falske palmer og vi har fått hver vår fargerike blomsterkrans rundt halsen. Målestokken viser 30 grader og solen skinner. Akkurat det er ikke så uvanlig. I dette området er det over 240 soldager i løpet av et år og nabobyen St. Petersburg innehar verdensrekorden for antall dager med sol på rad. Hele 768 dager i strekk. 

Målet for båtturen er å se delfiner, men vi skal også på kjendisjakt.

10 PRIVATE ØYER DU KAN LEIE

Kjendisspotting

Både John Travolta og Tom Cruise har nemlig sommerhus her, mens den tidligere fribryteren Hulk Hogan bor her permanent.

Deres gigantiske herskapshus og toppleiligheter kan ses fra båten på vei ut mot Mexicogolfen og stranden som flere ganger har figurert på lister over USAs beste strender.

Til og med husene er gule på Clearwater Beach. Foto: Mari Bareksten

Langs Clearwater Beach ligger store strandhoteller med fargerike solsenger og parasoller i front. Plutselig ser vi to delfiner hoppe opp framfor oss.

Det er det typiske Florida, men med et langt roligere tempo enn både Miami og Fort Lauderdale. Og veldig barnevennlig, med aktiviteter som delfinsafari, piratbåtturer og akvariumsbesøk.

Stranden er også vakker i solnedgang. Foto: Mari Bareksten

FLERE SAKER FRA USA

Florida i et nøtteskall

Med base på Clearwater Beach er det mulig å dra på utflukt til flere steder, som Caledesi Island hvor uberørte strender venter. Floridas St. Petersburg er et yndet reisemål for den kunstinteresserte, med Salvador Dalí-museet som største trekkplaster.

Her finnes også fargerik shopping! Foto: Mari Bareksten

Men ved solnedgang er Clearwater Beach stedet å være og ved Pier 60 har turister og lokale samlet seg for å se solen gå ned i horisonten. Rundt bålet utenfor Sandpearl Resort sitter en familie på fire og griller marshmallows til s´mores, en sjokoladesandwich av marshmallows, kjeks og sjokolade. 

Himmelen endrer farge fra blå til rosa og lilla.

Og i horisonten ser vi igjen delfinene hoppe. 

LYST TIL Å FÅ REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTEN? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER
 TILBAKE TIL HOVEDSIDEN