LES OGSÅ: 17 TIPS TIL BILLIGERE FERIE
Men noen lurte triks er plutselig penger spart. Og de kan jo brukes på å kose seg litt ekstra i ferien istedet. Illustasjon: iStock

Med noen lure triks er plutselig penger spart. Og de kan jo brukes på å kose seg litt ekstra på turen istedet. Illustasjon: iStock

1. Meld deg på nyhetsbrev

De fleste flyselskapene sender ut nyhetsbrev med tilbud og hint til når de legger ut billige billetter. På denne måten er du hele tiden oppdatert og kan stille deg fremst i køen i kampen om lavprisbillettene.

2. Bestill i god tid

Skal man tro ekspertene er den beste tiden for å kjøpe flybilletter 6-8 uker før avreise. Kampanjetilbud legges også ut i god tid før reisen, og antallet billigbilletter er begrenset. Samtidig  kan det  hende at flyselskapene setter ned prisen i siste liten på eventuelle billetter som ikke er solgt.

3. Reis mot strømmen

Ola Nordmann vil ofte på en weekendtur til Roma fra torsdag til søndag, men har du mulighet så er det lurt å reise på at annet tidspunkt. Prisene avhenger av etterspørselen, og det kan for eksempel være mange penger spart på en reise fra lørdag til tirsdag i stedet.

4. Tiden spiller inn

Også reisetidspunktet kan ha mye å si på billettprisen. Morgen og ettermiddag er typiske rushtider både innenlands og utenlands, mens avreise midt på dagen eller sent på kvelden kan bety billigere billetter.

5. Sammenlign alle muligheter

Noen ganger kan det være billigere å bestille tur- og returbillett hver for seg, og fly med ett selskap til og et annet selskap hjem igjen. Og skal du for eksempel til London er det tre forskjellige flyplasser å velge mellom; prisen på å fly til Stansted eller Heathrow kan variere stort.

6. Bruk lavpriskalenderen

Med flyselskapenes lavpriskalendere får man enkelt oversikt over de dagene og tidspunktene de billigste billettene er tilgjengelige. Dette er kanskje det beste hjelpemiddelet i jakten på billigbillettene.

FLYREDD? SLIK TAKLER DU FLYSKREKKEN
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN