FOMO

Har du «fomo» (som står for «fear of missing out») er du rett og slett redd for at det skjer spennende ting rundt deg som du går glipp av, eller har en følelse av at andre lever et mer spennende liv enn deg. Sosiale medier kan nok ta mye av skylden, med konstante oppdateringer og fristende bilder fra andres ferieturer eller flotte måltider. Så, en god huskeregel kan kanskje være å legge bort mobilen og leve i nuet, og vipps var plutselig livet ditt like spennende som andres på Instagram.

LES OGSÅ: 9 GRUNNER TIL AT DU BLIR LYKKELIGERE AV Å REISE

Voluntourism

En form for turisme der man hele eller deler av ferien jobber som frivillig eller deltar i veldedighetsarbeid. Det er jo en fin måte å gjøre nytte for seg, i stedet for å bare ligge langflat på solsenga. 

Skogsbading

Nei, dette ordet handler ikke om å fysisk ta seg et bad i et skogstjern, det handler visst om så mye mer enn det! Fenomenet har sitt utspring i Japan på 80-tallet, kalt Shinrin yoku. «Shinrin» betyr skog og «yoku» betyr å bade, dusje eller la seg omslutte av, og vips var skogsterapi en greie, som både har fått en sentral rolle i helseforebyggende tiltak i både Japan og Sør-Korea og nå også nesten av verden. Her handler det om å bruke alle sansene og ta inn skogens atmosfære og på den måten få det bedre både fysisk og psykisk. Det er visstnok også dokumentert forskning på en rekke helsefordeler ved å tilbringe tid i skogen, som blant annet lavere stressnivå, bedre søvnkvalitet og økt immunforsvar. Vi har vel alle kjent på den gode følelsen av duften av granbar, fuglekvitter og skogens ro?

Babymoon

Bilder hashtagget med «babymoon» florererer (og kanskje irritererer) like mye som de velkjente bryllupsreisebildene på Instagram. En «babymoon» er altså en siste romantisk parferie før et barn blir født. Men det ender ikke der; det finnes også «mini-moon» som er en rask bryllupsreise, «wedding-moon» som kombinerer bryllup og reise og vårt favorittord; «money-moon» som er en reise gjort etter at man har vunnet i lotto eller fått lønnsforhøyelse. 

Like a local

Sier seg egentlig selv, det har altså blitt veldig trendy å både bo, spise og leve som de lokale hvor enn vi er på reise.

8 TIPS TIL HVORDAN DU UNNGÅR JETLAG

Sabbaticals

De fleste småbarnsfamilier nøyer seg kanskje med å dra på hytta eller på All Inclusive-ferie til Syden, men noen familier drar den litt lenger. Det blir nemlig stadig mer populært å ta et sabbat-år med hele familien, der man reiser verden rundt og deler bilder og historier gjennom sosiale medier. Instagram og blogging har gjort det mulig å tjene penger på herligheten, og flere familier oppfyller altså reisedrømmen som «sabbaticals».  

Boho

Var opprinnelig en miks av ordene «bohemian» og «homeless», men takket være it-jenter som Kate Moss og Olsen-tvillingene, ble «boho» og «boho-chic» synonymt med fashion og en avslappet og kul livstil. I det siste har man også sett at flere hoteller og restauranter kaller seg «boho», og da kan man som regel vente seg kult og veldig «Instagram-vennlig» interiør. 

Spacation

Glem «staycation» og «digital detox», nå skal vi på «SPA-cation»! Denne trenden går ut på at man drar på ferie til et spahotell eller retreat og får daglige behandlinger. Det aller hippeste er å få såkalte CBD-behandlinger, på (helt lovlig!) cannabis-spa, der marijuanaplanten blir brukt medisinsk i for eksempel aromaterapioljer og te. Dette tilbys blant annet på luksusspa i Colorado og på Maldivene. En spacation kan ellers inneholde både trening, detox og helsebringende aktiviteter – men alt i alt er det viktigste å senke pulsen og finne roen. 

Kilder: skogsbad.no, cntraveller.com, momondo.com, huffingtonpost.com, wikipedia.com

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN