Det er et av de øyeblikkene i livet hvor man faktisk må klype seg i armen; sen ankomst til Four Seasons Resort Bora Bora kvelden før har sådd tvil om denne morgenstunden faktisk er ekte eller om vi fortsatt svever i drømmeland. Settingen: En blomsterdekt seng langt ute i en lyseturkis lagune med korallrevet på dørstokken og en privat butler som akkurat har servert sjokoladetrukne jordbær på døra. Frokosten? Den kan leveres sjøveien av polynesiske blomsterpiker i en tradisjonell utriggerkano, eller nytes på en kritthvit pudderstrand helt nede ved vannkanten. Er det rart vi tror vi drømmer? 

Stillehavets Maldivene

Som tegn på gjestfrihet får man alltid en blomsterkrans rundt halsen ved ankomst og et perlekjede når man drar. De romslige cabanaene ved evighetsbassenget er omringet av grønne planter og velduftende blomster. Eller hva med en padletur i en tradisjonell utriggerkano? Foto: Paul Hughson

Luksuriøse bungalower på påler har blitt selve symbolet på en romantisk ferie, og nydelige Bora Bora er et yndet sted for eksklusive bryllupsreiser. Når til og med stedsnavnet kommer i par, vet du at øya passer for to. Det polynesiske overnattingskonseptet som senere spredte seg til Maldivene er som skapt for å pleie kjærligheten. I Bora Boras postkortvakre lagune ligger det flere drømmeresorter, men Four Seasons anses å være det aller flotteste, spesielt etter en omfattende oppussing som ble ferdig tidligere i år. Femstjernersresorten ligger på førsteplass på Tripadvisor, og har flere ganger blitt kåret til Fransk Polynesias beste resort. 

Foto: Paul Hughson

De nyrenoverte vannvillaene med stråtak fra det lokale pandanustreet er luksuriøst innredet i jordlige farger, og ligger helt avskjermet ute i lagunen, med private badebrygger perfekt vendt mot solnedgangen. Lekre bohemske jutetepper dekker gulvene, polynesisk kunst pryder veggene. Omgivelsene er også noe helt for seg selv. I motsetning til flate Maldivene, har Bora Boras drømmeresorter majestetisk utsikt mot fjelltoppene Mt. Otemanu og Mt. Pahia. Og det er nettopp det som gjør den vakre vulkanøya så unik: de skarpe, grønne silhuettene som stiger opp mot himmelen, i kontrast til det blikkstille vannet i lagunen. Det som er en kjent skjermsparer for mange, er vår virkelige utsikt i dag! 

SJEKK UT DRØMMEØYA I STILLEHAVET

Den førstefødte

Bora Bora, som er én av Fransk Polynesias 118 paradisøyer, fikk sitt unike dobbeltnavn av James Cook da han seilte til de polynesiske øyene i 1774. Navnet betyr «den førstefødte», og den britiske navigatøren henviste til en lokal legende da han navnga øya. Han hadde neppe sett for seg at Bora Bora senere skulle omtales som verdens vakreste øy og huse noen av verdens mest luksuriøse resorter, men Cook lovpriste vulkanøyas skjønnhet i dagboken sin: «Scarcely a spot on the universe affords a more luxurious prospect». Stedet fortsetter å imponere, 246 år senere. 

– Dette stedet er helt vilt! Jeg har alltid drømt om Bora Bora, så det er ganske surrealistisk å være her, sier Maya Goldstein (34) som er på kombinert bryllupsreise og «babymoon» med Leraan Shlomo (34), en siste romantisk parferie før de blir foreldre.

Four Seasons Bora Bora har eksklusive vannvillaer med romslige badekar, deilig mat, førsteklasses spa og vakker utsikt mot Mt. Otemanu. Dyrt, eksklusivt og en reise man kanskje tar bare én gang i livet. Foto: Paul Hughson

Paret fra Los Angeles har akkurat kommet opp av vannet etter en snorkletur. Nå ligger de og dormer i en rottingflettet dagseng og har bestilt seg hver sin kokosnøtt. Fra stereoanlegget i baren summer myke toner fra en ukulele. 

– Den perfekte bryllupsreisen, konkluderer Maya, som allerede har fylt opp Instagramkontoen sin med fristende bilder.

Foto: Paul Hughson

Aktiv bryllupsreise

Selv om mange par har gått i hvilemodus, er det ingen grunn til å ligge på latsiden hele tiden under oppholdet på Bora Bora. Aktivitetsprogrammet er variert, både over og under vann. Mens snorklerne kan svømme blant lilla blomkålkoraller og konfettifarget fisk i resortens indre lagune, kan dykkerne ta turen ned i det dype blå blant djevelrokker og hai. Eller hva med å prøve det nye konseptet «snuka»? En hybrid mellom snorkling og dykking, som ikke krever dykkersertifikat. 

Foto: Paul Hughson

Du kan også booke en dag med Four Seasons egen marinbiolog, som planter koraller og tar vare på livet under vann. Adrenalinjegere kan blant annet hoppe i fallskjerm, melde seg på kitekurs eller gå eksotiske toppturer.  

– I dag skal vi helt opp dit, sier Lauren Olds (37) og peker mot den grønne fjelltoppen Pahia. Den spreke amerikaneren har pakket tursekken og skal snart ta fatt på drøye 650 høydemeter sammen med ektemannen Richard (37). En båt skal først frakte dem over lagunen, og så bærer det opp igjennom tropisk terreng. Åtte timer senere er de tilbake, i tid for å nyte solnedgangen. 

– Utsikten fra toppen var helt fantastisk, men det var en svett tur i høy luftfuktighet. Nå skal det bli deilig med et bad og en iskald øl, sier Richard etter at turen er unnagjort. 

Da passer det bra at badevannet er kun et lite hopp unna rommet deres. 

Spa og yoga

Det er heller ikke langt til Te Mahana Spa, for øvrig et utmerket sted å pleie ømme muskler.  

– Hvilken olje vil du jeg skal bruke, spør spaterapeut Camille Dubuisson (31) og setter frem fire ulike massasjeoljer.

Femstjernersresorten Four Seasons er flere ganger blitt kåret til landets beste resort. Morgenyoga med utsikt over lagunen og en kokosnøtt til frokosten? Snakk om bra start på dagen! Foto: Paul Hughson

 Den luftige spaavdelingen har katedralhøye tak og omringes av blomstrende Kahaia-trær. Her tilbys en rekke behandlinger, forankret i øyrikets velværetradisjoner. Vi velger den lokale favoritten monoï, som dufter av nasjonalblomsten tiaré. 

– Nå kommer du til å dufte som Bora Bora, sier Camille og viser vei inn til det spektakulære behandlingsrommet. 

Med gjennomsiktig gulv har vi sikt rett ned på koraller og fisk fra behandlingsbenken, mens musklene knas i takt med Stillehavets rytmer. 

– Bevegelsene i en polynesisk massasje skal følge bølgenes tempo, forklarer massøren. 

Snakk om å være i ett med omgivelsene!

Te Mahana Spa har også det som må være en av verdens fineste yogapaviljonger. Den står nemlig også på påler, og strekker seg utover den korallrike lagunen.  

LES OGSÅ OM COOKØYENE – EKTE PARADISØYER I STILLEHAVET

Middag for to

Et romantisk måltid under stjernehimmelen er også en essensiell del av drømmereisen for to. Four Seasons er kjent for sitt gode kjøkken, og flere av hotellkjedens restauranter er premiert med stjerner av Michelininspektørene. Den kulinariske kvaliteten på Bora Bora er også skyhøy. Butlerne kan dekke opp til romantiske stearinlysmiddager på en liten privat øy, eller servere utsøkte måltider i pålebungalowen. Resorten huser også en av landets beste gourmetrestauranter. Arii Moana har utsikt mot fjelltoppene som majestetisk våker over lagunen, og her serveres retter inspirert av både det franske og det polynesiske kjøkken. Lokale fiskere leverer dagsfersk fangst rett fra utriggerkanoene, og i den frodige kjøkkenhagen dyrkes det alt fra sitrongress til lokale varianter av basilikum. 

Foto: Paul Hughson

– Denne tunfisken er stekt på vulkansk stein fra Bora Bora, og havbrasmen serveres med en «beurre blanc» med lokal vanilje, forteller servitøren Vairea Manutaki (28). 

Fransk Polynesia dyrker en av verdens mest eksklusive vaniljesorter, men det er ikke bare maten som har et lokalt fokus denne kvelden. Det har også underholdningen. 

Nede på den kritthvite stranden gjør lokale dansere seg klare for et kraftfullt og hypnotiserende flammeshow, iført bastskjørt rundt hoftene og kroner av fjær.  Det er lett å tro at hotellunderholdning bare er et spill for gjestene, men denne lokale dansegruppen konkurrer på høyt nivå i den årlige Heiva-festivalen i Papeete og serverer et forrykende show. 

Det er ingen tvil om at Bora Bora er et stillehavsparadis med en magnetisk tiltrekningskraft. Som skapt for drømmereiser i kjærlighetens ånd.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN