Rhodos


Testreiser: Henriette Gran Myreng (37). Med på turen er kjæresten Stephan Wehde. 

Henriette Gran Myreng er testreiser for Magasinet Reiselyst på Rhodos. Her kan du lese hennes blogg.

OPPSUMMERING: ET KJÆRESTEPAR, EN GRESK ØY, EN UKE 

Da har vi kommet hjem etter en varm og fin uke på Rhodos! Høydepunktene: maten og været, uten tvil!

SÅ glad blir man etter en massasje fra himmelen og litt bobler i glasset! Foto: Stephan Wehde

SÅ glad blir man etter en massasje fra himmelen og litt bobler i glasset! Foto: Stephan Wehde

De seks dagene har vært en god blanding av latskap og greske eventyr. Vi har sjekket ut strender, slappet av på solsenga utenfor bungalowen vår, spist utrolig mye godt, smakt på deilig vin, slikket sol, lekt vikinger på Lindos festning, tuslet hånd-i-hånd i gamlebyen og nytt en deilig spabehandling på hotellet (vi snakker massasje fra himmelen!).

Sunprime Miramare Beach: Et hotellområdet å bli glad i. Foto: Henriette Gran Myreng

Sunprime Miramare Beach: Et hotellområdet å bli glad i. Foto: Henriette Gran Myreng

Men kanskje aller viktigst: Det gikk ikke én dag uten en dukkert i det deilige Middelhavet.

 Maten på Archodiko Dimitris i gamlebyen var fantastisk god - anbefales! Foto: Henriette Gran Myreng

Maten på Archodiko Dimitris i gamlebyen var fantastisk god – anbefales! Foto: Henriette Gran Myreng

Rhodos var mitt første og kjærestens andre møte med Hellas, og oppholdet frister helt klart til gjentakelse. Kanskje blir det Rhodos igjen, eller kanskje legger vi neste besøk til en annen øy. Fastlandet kunne også være interessant å utforske.

En ting er i hvert fall sikkert: Vi vil begge spise mer gresk mat, drikke mer gresk vin, nyte mer gresk vær og hilse på flere hyggelige, greske folk.

Sunprime Miramare Beach: Et hotellområdet å bli glad i. Foto: Henriette Gran Myreng

Sunprime Miramare Beach: Et hotellområdet å bli glad i. Foto: Henriette Gran Myreng

Sunprime Miramare Beach var vårt ”ferie-hjem”, og vi koste oss der. Jeg som er vant til å reise med sekk på ryggen, synes det var veldig ålreit å kunne pakke ut kofferten og legge klærne mine i skuffer og skap. Det var også innmari kjekt å kick-starte hver dag med god kaffe, frisk frukt og en superfin sjøutsikt. Vi brukte det flotte hotellområdet flittig, samtidig som vi var flinke til å legge ut på egne oppdagelsesreiser.

Tusen takk for oss, Rhodos, vi håper å se deg igjen!

– Henriette

På vei til Oasis Beach. Foto: Henriette Gran Myreng

På vei til Oasis Beach. Foto: Henriette Gran Myreng

DAG 4:  UT PÅ STRANDEVENTYR!

Det er utrolig deilig å ha sjøen rett utenfor bungalow-døra, men da torsdagen kom og vi ennå ikke hadde badet noen andre steder enn på hotell-stranda, bestemte vi oss for å utforske noen av Rhodos andre strandperler.

Så vi hoppet i en taxi og fant veien til Kallithea kommune, som ligger på østkysten av Rhodos, ca. 15 kilometer sør for Rhodos by. Her kan du nemlig velge og vrake mellom den ene nydelige stranda etter den andre.

På anbefaling fra Ving ba vi drosjesjåføren sette oss av på Tassos Beach. Og vi ble ikke skuffet, for å si det sånn! Hver strand har sin sjarm, pleier jeg å si, og Tassos sjarmerer i bøtter og spann med det klareste vannet jeg noen gang har sett, omringet av flotte fjellformasjoner. Det koster €4 å leie en solseng for en dag, og du kan velge mellom å ligge på sanda eller finne deg en koselig plass på en av de mange fjellknausene.

Som med de fleste steder på Rhodos, trenger du ikke være redd for å gå sulten eller tørst så veldig lenge. Tassos Beach Bar serverer utrolig god mat og kald drikke – godt for kropp og sjel.

Kjæresten gled rett inn i de "chille" omgivelsene på Tassos Beach :) Foto: Henriette Gran Myreng

Kjæresten gled rett inn i de «chille» omgivelsene på Tassos Beach 🙂 Foto: Henriette Gran Myreng

Her slo hippie-følelsen oss rett i fleisen før vi rakk å stikke tærne i sanda. Behagelig reggaemusikk snek seg forsiktig ut av høyttalerne (Bob Marley, hvem ellers?) mens den særdeles avslappede fyren bak baren serverte hva du måtte ønske, i plastglass. Jeg lover deg, et mer laidback sted skal du lete lenger etter!Og da vi først var i strand-paradis, kunne vi ikke nøye oss med å besøke kun én strand, så vi trasket likegodt over til Oasis (tar bare et par minutter å gå).

Vi bestilte oss en drink og fant oss en plass i ”hippie-hulen” (baren ligger nemlig inni fjellsiden!) hvor vi satt en stund å så på det slappe strandlivet; til og med kattene var sløvere her enn ellers på øya.

Se for deg en sløv dag her. Foto: Henriette Gran Myreng

Se for deg en sløv dag her. Foto: Henriette Gran Myreng

Det er fint å ha en base når du er ute og reiser, men ferien blir så mye mer interessant hvis du bare gidder å flytte litt på rumpa av og til. Det synes i hvert fall vi – og denne dagen var bare nok et bevis på at Rhodos har så mye mer å by på enn neonskiltene og plastmenyene som råder langs gata utenfor hotellet.

– Henriette

Satte viking-kreftene på prøve :) Foto: Stephan Wehde

Satte viking-kreftene på prøve 🙂 Foto: Stephan Wehde

DAG 3: PÅ DAGSTUR TILBAKE I TID

Onsdag leide vi bil og satte snuten mot Lindos, en av Rhodos mest populære byer, også kalt “Den hvite byen”. Lindos ligger på østkysten av øya, ca. 50 minutter å kjøre fra hotellet, og det er lett som en plett å finne fram.

På en høyde over byen hviler antikke akropolis, vårt endelige mål for dagen.

Og bare så det er sagt: Jeg er generelt sett ikke veldig glad i museum. Jeg kjeder meg fort og glemmer ofte hva jeg har sett og lært før det har gått to minutter. Ja, jeg vet, det er flaut, men tankene mine klarer ikke å konsentrere seg om for mye informasjon på en gang. Kjæresten derimot, han suger til seg kunnskap som en svamp.

Men jeg liker å lære, og jeg synes det er moro å dra på historiske eventyr. Spesielt hvis eventyret byr på en ”3D-opplevelse” hvor jeg får lov til å både se og røre, og på Lindos’ akropolis er begge deler tillatt.

Her kan du vandre mellom eldgamle templer og enorme søyler, og nyte den fantastiske utsikten, mens du forestiller deg hvordan hverdagen var i festningen 300 år f.Kr.

Velkommen til vakre Lindos! Foto: Henriette Gran Myreng

Velkommen til vakre Lindos! Foto: Henriette Gran Myreng

Etter at tankene har spunnet tusenvis av år tilbake i tid, kan du leke deg litt blant ruinene, men vær forsiktig, og pass spesielt godt på junior – fortet er ikke inngjerdet og det er lang vei ned.

Den siste biten før du når akropolis er både bratt og svett, så ta på hatt og ta med vann. Skulle du komme i fare for å synes synd på deg selv, send en varm tanke til eslene du møter på din vei, og som tråkker opp og ned, med tunge turister på ryggen, mange ganger hver dag.Ferden opp og ned til akropolis er et eventyr i seg selv, og en visuell nytelse. På vei gjennom Lindos by vil smale smug, kritthvite hus og knallrosa blomster kjempe om din oppmerksomheten. Ta kjæresten din i hånda og klem til – dette er romantiske greier!

Nydelige St. Paul's Bay. Foto: Henriette Gran Myreng

Nydelige St. Paul’s Bay. Foto: Henriette Gran Myreng

Og du, ikke la deg skremme av busslast med turister som står sog venter utålmodig foran inngangen til festningen. Det er lett å tenke “skrekk og gru” (det gjorde vi), men det er bare å hoppe i det. Køen beveger seg overraskende raskt.

Vi lunsjet på en takterrasse i Lindos før vi svippet innom St. Pauls Bay. Her tok vi en velfortjent dukkert og en drink i helt fantastiske omgivelser før fire hjul sørget for en trygg tur tilbake til hotellet.

– Henriette

DAG 2: PÅ SKATTEJAKT I GAMLEBYEN

Kjære fine, gamlebyen. Du er så flott der du ligger og poserer ved Rhodos havn. Å besøke deg er som å gå seg vill i en vakker labyrint av brostein og steinhus hvor hver eneste krik og krok er fylt med koselige restauranter, butikker, sjarmerende smug, barer og bakgårder og, ikke minst, hyggelige grekere – gamlebyen er i grunnen en eneste stor skattekiste.

Vakre Rhodos gamleby. Foto: Henriette Gran Myreng

Vakre Rhodos gamleby. Foto: Henriette Gran Myreng

Tida hos deg fyker fort forbi. Det er så mye å se, så mange nydelige bygninger å hvile øynene på, samt milevis med trange gater å traske opp og ned.

Slapper av med en Mythos på koselige Zizi i gamlebyen. Foto: Stephan Wehde

Slapper av med en Mythos på koselige Zizi i gamlebyen. Foto: Stephan Wehde

Mitt råd: De er det bare å overse. Smett heller inn i en av de mange små passasjene hvor det er langt mindre tjas og mas.Joda, du kan fort få nok av innpåslitne innkastere som ber på sine knær om at du spiser ditt neste måltid på akkurat den og den restauranten, for de serverer tross alt den mest autentiske greske maten på denne jord.

Og når føttene blir slitne og magen skriker av sult, kan jeg i hvert fall love deg én ting: Det mangler ikke på trivelige tavernaer som står parat til å servere god mat og godt drikke.

Skulle du mot all formodning få nok av gamle ting, kan du bevege deg i retning av den nyere bydelen. Det er er hit du bør dra hvis du har lyst til å fornye garderoben din.

Men bortsett fra innkjøp av et par solbriller til kjæresten, gjorde vi ikke annet enn å titte i vinduene.

Vi bestemte oss heller for å investere feriepengene i en fristende lunsj på restaurant Koykos hvor mengder med meze (gresk tapas) ventet.

Nydelig meze på Koykos. Foto: Henriette Gran Myreng

Nydelig meze på Koykos. Foto: Henriette Gran Myreng

Her tilbrakte vi et par timer med gresk ettermiddagshygge bestående av kjempebra service, billig og innbydende mat og en husets hvitvin som imponerte – nam! Verdt hver eneste av de litt over 300 norske kronestykkene vi betalte for herligheten.

Gresk solnedgang. Foto: Henriette Gran Myreng

Gresk solnedgang. Foto: Henriette Gran Myreng

Dagen ble avsluttet med et dypp i havet på vår mer eller mindre private strand, med kun en nydelig solnedgang som selskap. Skal si det er fint å være på gresk ferie!

PS: Koykos har adresse Nikiforou Mandilara 20, for de som skulle lure på det.

– Henriette

DAG 1:  RHODOS ØNSKER OSS VELKOMMEN MED SOL OG SJØ

Etter en noe forsinket, men behagelig flytur fra Torp flyplass, landet vi på Rhodos litt over elleve søndag kveld. Deretter bar det rett til Sunprime Miramare Beach, vårt greske hjem for en uke, hvor hodet traff puta før vi rakk å si «god natt».

Innrammet skjønnhet. Foto: Henriette Gran Myreng

Innrammet skjønnhet. Foto: Henriette Gran Myreng

Vi sov som to steiner, og da vi våknet dagen etter var det med et smil om munnen og til lyden av skvulpende bølger – bungalowen vår ligger nemlig rett ved vannkanten!

Deilig, gresk frokost. Foto: Henriette Gran Myreng

Deilig, gresk frokost. Foto: Henriette Gran Myreng

Utsikten og den friske morgenluften måtte nytes i noen minutter, før vi tuslet bort til restauranten for å knaske i oss litt frokost. Og vi kunne ikke ha bedt om en bedre start på dagen. Deilig kaffe, frisk frukt, gresk yoghurt og fetaost var bare noe av det som stod på menyen.

Du skal være rimelig kresen for å ikke finne noe du liker på dette frokostbordet.

Planen vår var å gjøre minst mulig den første dagen. Vi ønsket rett og slett ta og føle litt på det faktum at vi har en hel uke i Hellas foran oss.

En smak av Sunprime Miramare Beach. Foto: Henriette Gran Myreng

En smak av Sunprime Miramare Beach. Foto: Henriette Gran Myreng

Vi ville slappe av, kjenne sola skinne på en sol-sulten kropp (altså, den sommeren Norge hadde å by på i år, kunne jeg fint vært foruten), ta en øl, hoppe i det turkise Middelhavet, lese en bok og bade litt til, for så gjøre alt om igjen. Og det var akkurat det vi gjorde – for en nydelig start på ferien!

Utsikt fra bungalowen vår. Foto: Henriette Gran Myreng

Utsikt fra bungalowen vår. Foto: Henriette Gran Myreng

I skrivende stund sitter vi på terrassen og ser på at himmelen skifter farge fra blå til lilla, mens vi snakker om å ta oss en tur til Rhodos by i morgen. Jeg har aldri vært på Rhodos før, eller i Hellas, for den saks skyld, så jeg gleder meg til å utforske øya.

Jeg har ikke for vane å dra kjappe konklusjoner, men etter kun én hel dag på Rhodos tar jeg allikevel sjansen: En tur til Hellas må være den perfekte måten å utsette den norske høsten på!

– Henriette

Ønsker du å bli testreiser du også? Flere ganger om året utlyser vi nye testreiser og konkurranser – følg med på nettsiden, Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev!

TILBAKE TIL BLOGGSIDEN
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN MAGASINET REISELYST 

Del denne reportasjen

Testreisere

Her finner du bloggene til våre testreisere!

testreiser@magasinetreiselyst.no

Testreisere

Her finner du bloggene til våre testreisere!