Hunderfossen er like fint på vinteren som på sommeren! Foto: Runar Larsen

– Med denne soveposen vil dere garantert ikke fryse, lover snøhotellverten Tormod Kalland (36) og viser oss inn gjennom hotelldøren som er skåret ut av kram snø.

Gradestokken ute viser minus 20, men inne i snøhotellet er det «bare» fem minusgrader.

Vi har pakket oss inn med ullundertøy og gode vinterjakker, men ekstremsoveposen vil ifølge Tormod være mer enn nok til å holde kuldegradene ute når vi skal legge oss. Det hjelper også at sengene av snø er dekt av myke madrasser og reinsdyrskinn.

Snøhotellet har selvfølgelig en bar med kalde forfriskninger! Foto: Runar Larsen

Norsk vinter på sitt beste! Foto: Runar Larsen

LES OGSÅ: EUROPAS BESTE SKISTED
GLAMPING PÅ FJELLET

Seng av snø

Vi har nettopp sjekket inn på Skandinavias sydligste snøhotell, som ligger i Hunderfossen Vinterpark en kort biltur unna Lillehammer. For man trenger ikke reise til Nord-Norge for å sove på snøhotell. Hotellet har dog en kort sesong, og er kun åpent i rundt én måned.

Hver vinter har snøhotellet et nytt tema hentet fra eventyrverden, i Isbaren serveres forfriskende drinker og rett ved siden av det vintervakre hotellet ligger Norges største iskatedral, hvor frosne turtelduer kan bli smidd i hymens lenker.

Hunderfossen byr på magiske opplevelser. Foto: Runar Larsen

Høydeparken er en av Norges beste klatreparker. Foto: Runar Larsen

På Hunderfossen er det gode sparkforhold. Foto: Mari Bareksten

Vinter i Lillehammer

Men det er også mye å gjøre for de som ikke vil gifte seg. Overnattingen inkluderer tilgang til vinterparken med flust av aktiviteter som radiobiler, eventyrkino, snørafting, eventyrgrotte, barnesnøscooter, kanefart, sparktur og 4D-kino. Og i høydeparken kan store og små leke Tarzan med zip-lines og morsomme klatrebaner. Mens Bob-banen i Olympiaparken, en kort sparktur fra snøhotellet, byr på fartsfylt moro som gjør at det kiler i magen. Restauranten på Hunderfossen hotell (man spiser ikke på snøhotellet) serverer god lokalmat, som lettrøkt fjellørret, hjortefilet og lokale oster. Det er viktig å legge seg med full mage.

Aktivitetsutvalget er stort på Hunderfossen. Foto: Runar Larsen

LES OGSÅ: VINTERMORO I SÄLEN

Ikke gå glipp av den fartsfylte Bob-banen i Olympiaparken. Foto: Mari Bareksten

Vinternatt

– Har dere sovet godt, visker Tormod.

Soveposen gjorde susen og med lua brettet godt over panna og med frisk vinterluft, har vi sovet som en stein. Kanskje med hjelp av det store Hunderfossentrollet?

Etter en god og eventyrlig natt «sparker» vi oss tilbake til Hunderfossen hotell hvor det er disket opp med deilig frokost.

Familieparken i Hunderfossen er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Foto: Runar Larsen

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN