Byen der øst møter vest var en verdensmetropol lenge før Paris, New York og London var navn å kunne. 

Istanbul er kjent for å være eneste by i verden som ligger i to kontinent, delt som den er av Bosporos-stredet. I øst ligger den mer ukjente asiatiske delen. I vest ligger det europeiske Istanbul, med uteliv, basarer og berømte bygninger.

Delt i to

Også den europeiske delen er delt i to: Gamlebyen Sultanahmet rommer Istanbuls historiske severdigheter som Den Blå Moské og Topkapipalasset ligger, de smale smugene og den verdensberømte Grand Bazaar.

Men om kvelden går ferden over elven Det Gylne Horn til motsatt side av Galata-broen, til bydeler som Beyoglu, sentrum for byens spennende uteliv, og Nişantaşı med fancy butikker og fine barer.

Nede ved Bosporosstredet venter hippe restauranter og nattklubber, og dagen derpå kan man ta ferge over til den asiatiske siden og dra på stille oppdagelsesferd i byens up-and-coming bydel.

Populær storby

Stadig flere nordmenn har fått øynene opp for denne vakre byen: I 2014 var Istanbul den byen som økte mest i popularitet hos Ticket, Norges største reisebyrå, med hele 179 prosent økning i forhold til 2013. Det siste året har antall turister droppet betraktelig på grunn av uroligheter.

Men om du reiser, så gå for all del ikke glipp av disse høydepunktene.

RAPPORT FRA ISTANBUL NÅ

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN