Allison Coe (55) flyttet fra Hawaii til Nice på slutten av 90-tallet og har siden blitt værende. Foto: Privat

Allison Coe (55) flyttet fra Hawaii til Nice på slutten av 90-tallet og har siden blitt værende. Foto: Privat

Gå ikke glipp av

Foruten hyggelige spaserturer i gamlebyen, langs strandpromenaden og late dager i solstolen, er Nice en by med mye kultur og svært mange museum. Kjøp et 7-dagerspass som gir adgang til Matisse-museet, Palais Lascaris i gamlebyen, elegante Musee Massena ved Hotel Negresco, samt et titalls øvrige museum og gallerier.  Om du tar turen opp til Matisse-museet, er det verdt å gå på baksiden for å se på  ruinene av et enormt romersk badeanlegg. På motsatt side ser du utover en 500 år gammel olivenlund ved siden av et romersk amfiteater.

Kaféliv i Nice. Foto: Privat

Kaféliv i Nice. Foto: Privat

Nice Château var en gang en festning, men i dag er dette en fredelig oase med gamle ruiner, en foss – og flott utsikt over byen. De spreke tar trappen, andre kan velge heis opp til utsiktspunktet.

FLERE SAKER FRA FRANKRIKE

Spisesteder

Le Bistro du Fromager (29 Rue Benoît Bunico) er et sånt sted du bare finner i Frankrike. Blunk på feil tidspunkt og du går forbi døra, men treffer du blir det et måltid i særklasse hvor osten er stjernen. Gå ikke glipp av Pasta Gregorie, og spør om du får se på når de lager den. Côté Marais (4 Rue du Pontin) er også en skjult perle, med tipp-topp mat som er på høyde med byens Michelin-restauranter.

Kan det friste med en Salade Niçoise – en klassisk, fransk salat som har fått navnet sitt fra Nice. Foto: Kelagopian OTCN

Kan det friste med en Salade Niçoise – en klassisk, fransk salat som har fått navnet sitt fra Nice. Foto: Kelagopian OTCN

Treretteren for 33 euro gir mye for pengene. Le Bar des Oiseaux (5 Rue Saint-Vincent) er Armand Crespo sin nye lekeplass. Mannen som står bak Bistrot d’Antoine og Le Comptoir du Marché satser på pasta –på en kreativ måte. La P´tite Cocotte ligger gjemt i en liten trappeoppgang. Topp kvalitet på maten, og menyen bestemmes av hvilke varer som er i sesong – og hva kokken Cedric føler for.

Vintageshopping. Foto: Privat

Vintageshopping. Foto: Privat

Shopping

Utendørsmarkedet Cours Saleya i gamlebyen er fortsatt en vinner. Overflod av kortreiste og deilige varer som oster, oliven og krydder – samt god, gammel sjarm. Historisk viktig, og kulinarisk inspirerende. Mandager er det duket for Cours Saleya Brocante, et ukentlig antikkmarked som lokker skattejegere fra hele regionen. Men Nice har også svært mange antikkforhandlere, spesielt ved Quartier des Antiquaire i havna. Her er det pyntegjenstander, klær og kunst i alle prisklasser. For moderne mote er det de trendy butikkene langs Rue de la Prefecture som gjelder. Stikk også innom herlige Fashion Gallery ved Cours Saleya, mens Caprice på rue Droite er stedet for vintagedesign og retromote.

Utsikt fra Hotel Suisse. Foto: Privat

Utsikt fra Hotel Suisse. Foto: Privat

Cours Saleya. Foto. issock OTCN

Cours Saleya. Foto. issock OTCN

Overnatting

Luksuriøse Hotel La Perouse og boutiquehotellet Hotel Suisse har byens beste beliggenhet hvor de nesten henger som balkonger i klippen med utsikt over Promenade de Anlais. Fredfullt, stilig og sentralt. Priser fra kr 1400 i dobbeltrom for begge. Hotel Beau Rivage var stedet hvor Matisse bodde da han først kom til Nice for 100 år siden. I dag et moderne hotel med flott beliggenhet: Stranda på en side, gamlebyen på den andre.  Fra kr 900 i dobbeltrom. Villa La Tour er et rimelig og sjarmerende alternativ, inne i gamlebyen. Fra kr 800 i dobbeltrom.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN