Christine Baglo, webredaktør for VisitNorway.no

Christine Baglo, webredaktør for visitnorway.no, anbefaler å ta omveiene i Norge i sommer. Foto: Privat

Nyt Norge

Norge er verdens fineste land – spesielt om sommeren. I mer enn 12 år har vi valgt oss ulike biter av Norge, og reist rundt med bil i 10-14 dager, med datteren vår i baksetet. Siden hun lett blir bilsyk, passer vi etappene inn etter henne. Derfor gjør vi konsekvent alle veier til målet for reisen og gjør bilturen til en opplevelsesreise.

Kanskje ligger det en fornøyelsespark, dyrepark eller besøksgård langs veien? Eller en fin badestrand, eller en beinstrekktopp?

Å gjøre god research før turen er også lurt for voksne som reiser alene, for de har det med å bare fyke forbi såååå mye fint, bare for å komme fram et sted.

Det er jo nettopp det å ta omvegene, som Den gylne omvei i Inderøy i Trøndelag, Rondanevegen over fjellet på vei mellom Trondheim og Oslo eller å stoppe innom det lokale lefsebakeriet eller pølsemakeriet langs Gudbrandsdalsvegen (gamle E6), som gir opplevelser.

Stopp en natt, og nyt de unike stedene, det fine landskapet og ta deg tid til å snakke med menneskene. En koselig café er aldri så langt unna, eller et lite galleri.

Jeg tipser også så ofte jeg kan om dette med å kun ta for seg én eller et par biter av Norge på hver tur, for det er så stort, dette landet vårt. Ja visst kan du kjøre rundt Sognefjorden, Hardangerfjorden eller Kystriksvegen på én dag, men alle stedene har mer enn nok opplevelser for både én og to uker i seg selv.

Det dummeste mange gjør, er å gape over for mye og ta «Vestlandet» på fire dager. Det er ikke bærekraftig, og du kjører bare forbi de fineste tingene.

Lei kajakk, sykkel og finn ut hvor de fineste fotturene er, både korte og lengre. Bli med på elg-, havørn- eller sågar beversafari. Eller isbretur på blåisen. Nå finnes det også hundrevis av flotte turstier der du kan ta (stein)trappa til topps. Gjør en aktivitet du aldri har gjort før! Klikk deg gjerne inn på visitnorway.no – der har vi massevis av fine tips til hva du kan finne på.

Har du mulighet, reis i juni, før skoleferien begynner – da er også blomsterfloraen på det mest frodige. Eller senere i august og begynnelsen av september.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN