Det er bekmørkt da vi forlater kaia og lyden fra bølgene, som slår opp mot sidene på båten, er alt som høres i den stille natten.
Mannskapet setter seil på den eldgamle treskuten og inne i båten pakker et team med helsearbeidere bager fulle med vaksiner, bandasjer og tabletter.
Like før soloppgang synes landsbyen Kiangwe som en prikk i horisonten. Vi er midt i det eksotiske øyriket Lamu i Øst-Kenya. Plassen har lenge vært en paradisdestinasjon for turister men har de senere år blitt fryktet på grunn av terrorattentater flere steder.
Her på fastlandet har den somaliske ekstremistgruppen Al-Shabaab ødelagt infrastrukturen og gjort tjenester fra både myndighetene og bistandsorganisasjoner fraværende.
LES MER FRA SOFI
– Akkurat nå er det for risikofylt å ta landveien, og derfor seiler vi. Du må alltid være forberedt på at uventede ting kan skje. I dag er det rolig her, i morgen kan situasjonen være en annen, sier sykepleier Kalu Harrison.
Det afrikanske kontinentet er full av ildsjeler og ombord i båten sitter en kvinne som blitt en lokal helt i Lamu. Ildsjelen, tobarnsmoren og entreprenøren Umra Omar er kjent av alle lokalt, og av flere internasjonalt.
For mens mange organisasjoner har forlatt Lamu, jobber Omar og teamet fra Safari Doctors for å nå ut til folket med medisinsk hjelp. Omar var i 2016 nominert til den store CNN Hero-prisen, og ble én av ti personer som fikk tittelen «Hero» og en pengegave på 10 000 dollar.
Hun har tidligere blitt kåret til en av de 100 mest innflytelsesrike personene under 40 i Afrika, og fått utallige priser for sin modige innsats.
Født og oppvokst i Lamu fikk den skoleflinke Omar flere store stipender som sikret henne høyere utdannelse fra prestisjetunge skoler i utlandet. Etter avsluttede studier i USA levde hun et trygt familieliv i New York, sammen med ektemannen og deres baby. Fremtiden virket lovende, men noe føltes veldig feil.
– Jeg gikk på jobb, fikk lønn og gikk på jobb igjen. Livet var blitt et hamsterhjul, og jeg begynte å føle på hva jeg virkelig ville i livet, sier Omar.
Da hun byttet hjemmet i New York mot en hverdag på Lamu fulgte hun endelig sitt hjerte. Hun sto på dag som natt for å få organisasjonen opp å stå, og siden starten i 2015 har hun og teamet hjulpet tusenvis av mennesker med livsviktig medisinsk hjelp.
– Jeg har et fantastisk team som jeg kaller familie. Uten dem ville dette aldri vært mulig. Denne skuten kan jeg ikke seile alene, sier Omar.