Halvor Bakke (47) er interiørekspert og tv-personlighet. Han er aktuell med fjerde sesong av «Eventyrlig oppussing» på TV3, samt bok om samme tema på Gyldendal forlag.

I «Eventyrlig oppussing» tar du seerne med Norge rundt. Hvilket sted har vært den største overraskelsen?

– Nå har vi nettopp vært på en avsidesliggende hytte ved Møsvatn i Rauland, kun tilgjengelig med båt eller via en fire mil lang skogsvei. Jeg hadde aldri hørt om stedet, som likevel bare er tre timer fra huset mitt i Stavern. Hytta ligger ved en elv som renner ut i vannet, ørreten hopper og alt er helt fredfullt. Jeg har vært privilegert og fått sett fantastiske plasser og naturopplevelser utenfor allfarvei. Det er også en del av programkonseptet. Hyttene skal ikke være lett tilgjengelig.

Hvor finner du inspirasjon til egen design?

– Cape Town og Sør-Afrika. Jeg har vært der 14-15 ganger, og bodde der et par måneder i vinter for å få påfyll. Sørafrikanerne ligger langt framme med tanke på trender, uttrykk og kombinasjonen av ulike materialer. De har alltid vært påvirket av både Europa og Østen, som et naturlig stopp på sjørutene fra tidlige kolonitider, og er dermed blitt veldig internasjonalt. Cape Town har også en fin totalpakke, med vin, mat og interiør – for ikke å glemme fantastiske omgivelser og godt klima. Med kort vei til vindistriktene Stellenbosch og Franschhoek, fine strender og bra shopping blir det et komplett reisemål.

Favorittreisemål?

– Buenos Aires er en utrolig fascinerende by, både med tanke på mat, vin, tango og latinokulturen generelt. Jeg liker også Punta del Este i Uruguay. Dette er søramerikanernes St. Tropez, med gode måltider og drinker i strandkanten.

Hva slags feriemenneske er du?

– Strand og by, gjerne i kombinasjon. Jeg må bevege meg litt rundt, og orker ikke to uker på solsenga.

Hva slags forhold har du til Syden?

– Jeg var reiseleder for Ving på midten av 90-tallet. Da var jeg mye på Kanariøyene og greske Samos, samt Tyrkia og Thailand. Det ble åtte sesonger fordelt over fire år. Samos var kanskje det fineste stedet å jobbe på. Det er en hyggelig og liten øy uten for mye drama. Da blir hverdagen til reiselederne enklere. Jeg har fortsatt god kontakt med flere av dem jeg jobbet sammen med i denne perioden.

Hvilket sted drar du aldri tilbake til?

– Den dominikanske republikk. Det var en særdeles dårlig opplevelse. Fullt av amerikanere, og et slags Gran Canaria i Karibia. Ikke noe som tiltaler meg så veldig.

Har det noen gang gått skikkelig galt på reise?

– Nei, bank i bordet – jeg får alltid kofferten ved ankomst, har vært forskånet for sykdom og aldri blitt ranet. Kanskje jeg har vært heldig, men etter 30 år med reiser verden rundt tar jeg også mine forholdsregler.

Er du opptatt av matopplevelser på reise?

– Ja, veldig! Jeg er spesielt glad i lange lunsjer. For noen uker siden var jeg i Provence sammen med en vennegjeng. Der spiste vi blant annet på Chateau de Bern utenfor Logres. Den har et par stjerner i Michelinguiden. Ellers kan jeg trekke fram La Colombe i Cape Town. Den er på listen over verdens 10 beste restauranter, og er en helt spesiell opplevelse, med teaterstykker mellom rettene. Jeg setter også pris på skikkelig streetfood og markeder.

Hva med Norge som reisemål?

– Jeg har vært veldig mye på Svalbard de siste 10 årene. Her har jeg vært med på å pusse opp Isfjord Radio, og landskapet der oppe fascinerer meg veldig. Både sommer og vinter: Det er helt magisk å kjøre snøscooter om våren under midnattssola, eller se nordlyset midtvinters. Det er et helt fantastisk reisemål. Tidligere i år var vi på Myken Fyr i Nordland med «Eventyrlig oppussing». Det også en fantastisk opplevelse, med blikkstille vann, strålende sol og utsikt mot Svartisen og snøkledde topper. Det er noe spesielt med Nord-Norge og Lofoten.

Drømmereisemål?

– Maldivene. Der skal jeg ligge i en hengekøye over vannet en ukes tid.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN