Camilla Aastorp Andersen (38), kjent som «Treningsfrue», er blogger/influencer, personlig trener og foredragsholder. Hun har også gitt ut boka «Helårskroppen»

Hva betyr trening for deg? 

– Trening betyr utrolig mye for meg, både min egen trening, men også det å få muligheten til å kunne inspirere folk rundt om i landet og verden. Da jeg var yngre var det fotball og stuping som gjaldt, og det var ikke før jeg møtte mannen min Jørgen at interessen for styrketrening dukket opp. Trening gir meg overskudd og energi til å takle en ellers så hektisk hverdag, og det jeg kanskje setter mest pris på er egentiden jeg får ved en løpetur eller en svett styrkeøkt.

Hvordan kombinerer man trening og ferie?

– Ja, takk begge deler! Men er jeg på ferie har jeg ingen problemer med å koble ut på solsenga, med en bok eller god podcast på øret, men samtidig er trening en så stor del av livet mitt at det også er et «must» på ferie. Det gjør meg glad, og da blir ikke veien tilbake til hverdagen så tung heller. Ferietrening er ofte ikke så «badass» som hjemme, men alt er mye bedre enn ingenting. En løpetur på morgenen, litt stretching eller en økt med minibanks gjør ofte susen for min del.

LES OGSÅ: MIN VERDEN MED NICOLAY RAMM

Så du klarer også å slappe av på ferie? 

– Ja, i det siste har jeg faktisk begynt å like å sove lenge om morgenen. Det å våkne opp til en kaffe på senga, sen frokost og en tur i fjellet gjør at jeg slapper av og kobler helt ut.

Strand, storby eller fjell?

– For noen år siden ville jeg sagt strand og storby, men nå er det fjellet som virkelig gjør meg glad. Vi hadde tidenes Norgesferie på Vestlandet i år hvor vi besøkte både Romsdalseggen, Loen, Aurland, Geiranger, Flåm og Vettisfossen, og det er uten tvil den beste ferien jeg har hatt!

Hvor drar du ellers helst på ferie? 

– På hytta på Hafjell eller til en fjelltopp sammen med familien. Eller bare mannen min Jørgen. Vi hadde fire dager i sommer hvor vi var alene uten barn, og da gikk turen til hytta og Knutshøe som er lillebroren til Besseggen. En fantastisk tur!

Ditt beste ferieminne?

– Det er uten tvil årets sommerferie på Vestlandet, og turen over Romsdalseggen. Imponert over barna som gikk hele turen sammen med oss. Og så spiste vi lunsj på toppen med utrolig utsikt.

Og hva med det verste? 

– På jentetur til New York ble venninnen min stoppet i sikkerhetskontrollen av amerikansk politi som var helt overbevist om at hun hadde med seg noe hun ikke skulle, eller at hun skjulte noe for de. Her var du skyldig til det motsatte var bevist. Det var en skikkelig ekkel opplevelse jeg ikke unner noen. De fant selvfølgelig ikke noe på henne, men det var en kjip opplevelse på grunn av måten de behandlet henne på.

Hva er hemmeligheten bak en vellykket familieferie? 

– Jeg tror det er viktig å ta hensyn, men også prøve å motivere så godt man kan underveis. Ta gode pauser, og ha med nok mat og klær. Gutta mine er veldig flinke til å gå i fjellet om de får gå litt alene, bare de to. Da er det som oftest god stemning og de motivere hverandre. Og så skravler vi bort både tid og sted, og så er vi plutselig på toppen. Og da venter selvfølgelig et par bonuser som sjokolade eller annet godt.

Hvor i verden serverer de den beste maten?

– Jeg er utrolig glad i mat, og er veldig svak for sushi. Og den beste sushien etter min mening får du på Nobu57 i New York. Vi spiste der på bryllupsreisen vår, og det var virkelig verdt hver krone.

Hvem ville du tatt med deg til en øde øy? 

– Jeg ville tatt med meg Elisa Røtterud i håp om at det var en kul fjelltopp vi kunne bestige. Råere dame skal du lete lenge etter.

Hvilket sted har overrasket mest? 

– Vestlandet. Jeg trodde jeg hadde sett Norge på sitt beste, men det var ikke før under årets sommerferie jeg forstod hvor utrolig nydelig Norge er. Fjordene, fjellene og naturen; det er virkelig helt magisk. Det fikk meg til å ville reise mer i eget land. 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN