Drar man til det historiske Ali Fahidi-distriktet får man en følelse av hvordan Dubai var før skyskraperne og verdensrekordene. Foto: Mari Bareksten

Dubai kan ved første øyekast virke ganske «fake». En storby lagd i rekordfart for å tilfredsstille turister fra alle verdens hjørner. 90 prosent av emiratets befolkning er faktisk utlendinger. Men drar du til den gamle delen av Dubai, kan du bli kjent med emiratet slik det var dengang de lokale drev med krydderhandel og perledykking.

I det historiske Al Fahidi-distriktet er de ørkenfargede husene lave og gatene som en labyrint. Her kan man også bli med på en spennende kulturutveksling på Sheik Mohammed Center for Cultural Understanding – hvor ingen spørsmål er tabu!

Shopping i souken 

I tekstilsouken, som ligger en kort gåtur unna, kan du kjøpe alt fra blafrende kjoler til fargerike puffer.

– Det er i gamlebyen du finner Dubais sjel, sier Suresh Bilochi (40). Butikken hans er full av sjal, fargerike Aladdin-sko og vesker som selges til det tidoble på kjøpesentrene.

Når tekstilbehovet er tilfredsstilt kan du for cirka to kroner komme deg på en tradisjonell abra-båt til andre siden av Dubai Creek, til Deira, hvor både kryddersouken og gullsouken ligger.

Lokal mat

Selv om Dubais innbyggere kommer fra hele verden, som også gjenspeiles i byens restaurantscene, bør man i det minste prøve lokal mat. Restauranten Seven Sands, som ligger langs gågaten The Beach i Dubai Marina, er en av de beste på lokal emiratisk mat, og restauranten har flere ganger blitt kåret til Dubais beste arabiske restaurant.

Her krydres spennende retter med kardemomme, kanel og safran, som kan nytes med en smakfull «mocktail» med ingredienser som grønne epler, mynte og sitron.

Og trekker man ut til verandaen kan man også røyke vannpipe. Og avslutte kvelden, som en ekte lokal!

TILBAKE TIL STORBYGUIDE DUBAI

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN