Sykkel og snø går hånd i hånd med riktig utstyr på plass. Foto: Ronny Frimann

 Fjellski, randonee, langrenn, slalåm, snowboard – alt du kan gjøre på snø, har jeg gjort. Dette er enda en fantastisk måte å komme seg ut og oppleve snøen på, sier danske Mette Hagen-Petersen (37).

Hun skal straks legge ut på sin aller første sykkeltur på fatbike i løypenettet på Geilo.

– Hva jeg forventer? At det blir gøy.

LES OGSÅ: SKITT ISFISKE

Sykkel og snø

Det startet som en liten aktivitet for spesielt interesserte i Alaska og New Mexico for et par tiår siden, på henholdsvis snø og sand. Nå er fatbike i ferd med å bli vinterens aller hotteste aktivitetstrend.

– Lenge var fatbike bare et fenomen i USA. For bare fem år siden hadde ingen i Norge hørt om fatbike, men de siste tre-fire åra har det tatt helt av, sier Nina Gessler (41), som har startet sykkelturer og utleie av fatbikes på Geilo.

LES OGSÅ: FRA FJELL TIL FJORD
LOKAL SUPERLUKSUS

Fatbike blir en stadig større trend. Foto: Ronny Frimann

Tjukke dekk

Fatbike er tilnærmet en normal sykkel, men med nesten tre ganger så tjukke dekk. Med den sykler du på opptråkkede løyper eller harde stier, og målet er å få et fartsfylt eventyr ute i naturen.

– Hold farten, råder Gessler.

– Når du akselererer klarer du det meste. Også bruker vi litt lavere gir oppover og i ulendt terreng enn du ville gjort på vanlig sykkel. Ellers er det ganske likt.

Turene på Geilo går minst mulig i de vanlige skiløypene, og Nina Gessler har derfor selv tråkket opp løyper med truger. Ellers er de er en del av løypenettet til hundespannene som kjører her.

På Geilo er sykkelturene en del av løypenettet til hundespannene. Foto: Ronny Frimann

Med disse rådene er turen i gang. Godt innpakket med luer, hjelm, bøff og tjukke hansker, er alle klare til å utfordre skifolket og hundespannene – på to hjul.

Straks syklene er ute i løypa går det helt av seg selv, og det føles som du flyter oppå snøen.

Hui, det går unna. Mette Hagen-Petersen fikk rett – det var gøy.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN