De ytre øyene er i sannhet magisk vakre, og her venter naturopplevelser uten sidestykke. Foto: Ronny Frimann

De ytre øyene er i sannhet magisk vakre, og her venter naturopplevelser uten sidestykke. Foto: Ronny Frimann

De færreste av de 74 ytre øyene kan besøkes som turist, både fordi de ligger langt unna, myndighetene vil begrense turismen, og fordi de ikke kan garantere for sikkerheten helt i sør. Men for noen øyer!

MER FRA SEYCHELLENE FINNER DU HER

Reis dit ingen har reist før

Det er to alternativer for å se de ytre øyene: Desroches og Alphonse har luksuriøs overnatting og flystripe. Eller lei en båt og reis dit nesten ingen har reist før deg. Bare vit at her er ingen fasciliteter, ingen bebyggelse og ingen butikker. Til gjengjeld venter et sant eventyr, midt i en asurblå verden av åpent hav og avsidesliggende, turkise laguner.

De færreste vil velge å seile i dette farvannet, hvor man enten må være erfaren seiler eller leie båt med kaptein. Og man får en god smakebit ved for eksempel å ta inn på luksusresorten Desroches, en av øyene i Amirantes-gruppen. Her venter eksepsjonelt luksurøs overnatting og en rekke fritidstilbud med havfiske, dykking og naturopplevelser uten sidestykke.

Luksusliv på Desroches

Amirantes-gruppen ligger rundt 200 km syd for Mahé og er den nærmeste av de ytre øygruppene. Denne slående vakre rekken av koralløyer ble først oppdaget av Vasco da Gama på hans andre reise til India. I dag oppdages den hovedsakelig av turister på jakt etter en unik naturopplevelse.

– Vi kommer hit i november hvert år for å fiske og dykke, forteller Monika og Peter Barlow.

– Peter kommer for å fiske, og jeg for å dykke. Men vi kommer også fordi det er så naturlig og enkelt. Hyttene er jo vakre, selvfølgelig, men jeg kunne godt bodd på en enkel hytte på stranda. Det er omgivelsene her som trekker, mener hun.

Lev et ekte Robinson Crusoe-liv på en av Seychellenes mange øyer. Foto: Ronny Frimann

Lev et ekte Robinson Crusoe-liv på en av Seychellenes mange øyer. Foto: Ronny Frimann

80 kilometer sydover ligger Alphonse, den andre øygruppen hvor det er mulig å overnatte. Resorten er mindre luksuriøs enn på Desroches, men til gjengjeld er opplevelsene, og ikke minst fluefisket, helt i verdensklasse. Lagunen her har et utrolig liv, som også er grunnen til at dette er fluefiskernes førstevalg. Hvor det bare er å svinge fiskestanga over hodet og håve inn seilfisk, marlin, tunfisk, barracuda – eller til og med en revhai. NB – dette er catch-and-release-fisking.

LES OGSÅ OM COOK-ØYENE

Mor til alle skilpadder

Et av verdens mest fascinerende steder, og en av Seychellenes to UNESCO-vernede steder (det andre er Vallee de Mai på Praslin), kan nåes sjøveien. Aldabra er verdens største korallatoll, og således utrydningstruet art i seg selv.

Atollen er stort sett urørt av mennesker, og har et utrolig dyre- og planteliv hvir spesielt reptiler stortrives. Blant dem er Aldabra gigantskilpadden, som kan veie opp til 135 kg og bli 150 år (noen mener enda mer) gammel.

Historisk var det store landskilpadder på alle øyene i Det Indiske hav og i Stillehavet, men i dag finnes de kun på Seychellene og på Galapagos. Overfiske av europeiske seilere førte nesten til utryddelse av arten innen 1840, som da kun fantes her på Aldabra. Så alle landskilpadder op Seychellene i dag stammer opprinnelig herfra. Man må ha en spesiell tillatelse for å besøke Aldabra, men skilpaddene ser du også på Desroches og Alphonse.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN