Nicolay Ramm (29) er en norsk journalist, programleder og komiker, kjent fra blant annet NRK-seriene «Helt Ramm – Lahtikrampe» fra ski-VM i Lahti og «Helt Ramm – vinter-LOL» fra OL i Pyeongchang. Aktuell med det nye TV-programmet «Ramm, ferdig, gå!» på NRK. 

Du er for tiden aktuell med TV-serien Ramm, ferdig, gå!, kan du fortelle litt hva den går ut på?

– Ja, det er et slags konkurransekonsept, som er en blanding av panelshow og gameshow, der to idrettsutøvere fra ulike grener skal konkurrere mot hverandre i morsomme leker og quizkunnskap. Vi har booket inn flere av de største, norske idrettsutøverne så dette blir moro! Alt filmes i et studio på NRK med publikum og full rulle.

Man kunne også se deg på skjermen under OL i Pyeongchang. Har du noen høydepunkter derfra?

– Sånn personlig sett var høydepunktet å få møte Johannes Høstflot Klæbo etter at han hadde tatt sitt tredje OL-gull, og det å få sunget en hyllest til han som han tok imot med et stort smil. Det var veldig, veldig gøy at han satte så stor pris på det. Og høydepunktet sportslig sett var nok Håvard Lorentzens gull på 500-meter skøyter. En historisk bragd!

Rakk du å se deg litt rundt i Sør-Korea?

– Veldig lite, for meg var det jobb, jobb, jobb 20 timer i døgnet. Så jeg så for det meste leiligheten jeg bodde i og OL-områdene i Pyeongchang. Og så rakk jeg en tur til byen Gangneung da, som var veldig fin. Men jeg kunne absolutt tenkt meg å besøke Sør-Korea på ferie senere. Det er jo et veldig utviklet land så ting er veldig ryddig der sammenliknet med andre asiatiske land, og så er det ikke så veldig dyrt heller. Og veldig gjestfritt og snilt folk! Det var en gang vi skulle filme i en liten butikk i Pyeongchang, og vi var jo bare glade for å låne butikken. Men da vi skulle gå ville eieren gi oss gaver for at vi hadde filmet i butikken hans. Så de var veldig gjestfrie og gavmilde.

Og ellers, hvor reiser du helst på ferie?

– Jeg har sett en del av verden allerede, og er veldig glad i både Asia og USA. Jeg har blant annet vært en del ganger i Thailand, og mye i New York, som jeg syns er veldig gøy å besøke. Men jeg kjenner at Mellom-Amerika må utforskes mer! Skulle gjerne besøkt Mexico, Guatemala, Nicaragua, Panama og Belize. Og jeg foretrekker egentlig både strand og storbyferier, alt til sin tid.

Hva med en Norgesfavoritt?

– Det er nok landstedet vårt mellom Tønsberg og Sandefjord, på et lite sted kalt Bogen. Der er det helt nydelig altså.

Hvordan slapper du av på ferie?

– Jeg slapper av med å lese bøker, noe jeg kun har tid til på ferie. Hver gang jeg skal ut på reise kjøper jeg meg en bok på Gardermoen. Jeg er ikke noen lesehest i hverdagen, men på en strandstol kan jeg fort lese ut en bok på én dag. Da skrur jeg av mobilen og fordyper meg i en spennende historie. Det er ferie det.

Hvor i verden får man servert den beste maten?

– Jeg kan like en godt barbeque-glazed spareribs i USA, men ellers er det lite som slår en ordentlig god currygryte i Thailand. Ellers spiste jeg helt fantastisk mat i Sri Lanka i juleferien. Min tunge liker det meste altså.

Ditt beste ferieminne?

– På nyttårsaften for to år siden spiste jeg og min samboer middag i 61. etasje på en av de flotteste rooftop-restaurantene i Bangkok. Da fikk vi servert en spektakulær seks-retters meny, og hadde utsikt over hele nattelivet mens fyrverkeriet spratt opp rundt oss. Det er også det dyreste måltidet jeg noensinne har spist, men det var verdt det.

Og hva med det verste?

– Det må være den gangen jeg skulle fly fra Nepal til Thailand, med mellomlanding på flyplassen i New Delhi i India. Jeg fikk magesyke i Nepal og var helt bøttesjuk på hele reisen, så de åtte timene i New Delhi ble for det meste tilbrakt på toalettet som kun var et hull i bakken. Det var helt grusomt.

Hvilket sted lengter du tilbake til?

– Koh Tao, en liten perle av en dykkerøy utenfor kysten av Thailand. Her er det fantastisk, laidback stemning, herlig badevann, god mat, hyggelige folk, flotte strender og vakker solnedgang. Det er virkelig paradis på jord. Jeg har vært der to ganger, og drar gjerne tilbake igjen.

Planlagt noe neste tur?

– Etter å ha løpt maraton i Paris, kan jeg se frem til en flott Norgesferie med 10-dagers biltur til Sørlandet og Vestlandet og en tur til den franske rivieraen i sommer.  

LYST TIL Å FÅ REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER! 
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN