USA er blant våre desidert største reisemål. Både i popularitet, utstrekning og mangfold. Det er også det landet flest nordmenn har som sin drømmedestinasjon, viser en fersk undersøkelse utført av Norstat for FINN Reise. Og det er særlig én by som utmerker seg. Hver fjerde nordmann sier de har tenkt å reise til New York i løpet av 2019!L

Men det er ikke kun New York vi drar til. 

– Fort Lauderdale, Chicago, Washington D. C, Orlando, Los Angeles og Boston er blant USA-destinasjonene som har opplevd størst vekst i 2018, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

– Drømmen om USA begynte for over 100 år siden og har vel egentlig aldri tatt slutt, mener han. 

LES OGSÅ: FINN DITT USA
LES OGSÅ: EVENTYRLIGE ROADTRIPS I USA 

Hawaii til Alaska

Landet som strekker seg fra Hawaii i sør til Alaska i nord er utrolig variert: Fra hippe Los Angeles og ville Las Vegas til barnevennlige Florida, smakfulle California og naturskjønne Alaska, Utah og Montana. 

Så det er helt forståelig at det å planlegge en tur hit, kan virke overveldende. Og at man da fort ender med å gjøre det alle andre gjør – nemlig reiser til New York, California eller Florida. Noen ganger i kombinasjon med cruise. 

Men det er veldig mange interessante og flotte steder å se i USA, så tenk en gang til. Hva med glamping i Utah, surfetur til Hawaii, storbyferie til Detroit, roadtrip fra Maine til Miami? Mulighetene er uendelige. 

Planlegg

For vanlige ferierende er langt fra alt oppnåelig i én og samme reise. Første bud er derfor å prioritere hvilket område man vil reise i, hvilken tid på året og hvor lang tid man har.

Andre bud er å lære seg at USA er så digert, at det som ser ut som små avstander på kartet kan være en dags reise. Det er for eksempel syv timer i bil fra Orlando til Key West – begge steder i Florida. 

Tredje bud er å sette et budsjett og planlegge ut ifra det. Er planen roadtrip kan det være mer lønnsomt å leie bobil, framfor å bo på hotell og spise på restaurant hver kveld. Et godt tips er å skrive en bucketliste, enten man reiser alene, som familie eller i par. Hva vil dere oppleve?

Det er også viktig å sette av god tid slik at man ikke stresser seg igjennom programmet. Legg gjerne inn et par hviledager. Ferie handler om å slappe av, senke hvilepulsen og la inntrykkene fra turen så langt synke inn. 

Gamle vinnere

I helårsdestinasjonen Florida kan man godt bruke to-tre uker. Mange velger å starte med Orlandos fornøyelsesparker for så å jobbe seg nedover til Miami, Everglades og Florida Keys med legendariske Key West i enden. Fra Miami eller Fort Lauderdale drar også mange på cruise i Karibia. 

California er populær blant barnefamilier – og alle andre. Vår, sommer og høst er den beste tiden, skal man være garantert sol og varme. Den mest populære reiseruten er å tilbringe noen dager i San Francisco og området rundt med Napa Valley som et smakfullt høydepunkt, før man kjører Highway 1 ned til Los Angeles. Legg inn mange stopp for dette er en av verdens flotteste veistrekninger. 

Andre kombinasjoner på Vestkysten kan være å legge turen om Las Vegas i Californias nabostat Nevada, hvorfra man kan utforske nasjonalparkene Red Rock og Gran Canyon eller Instagram-favoritten Antelope Canyon i Arizona.

Mange velger også å kombinere Las Vegas med Hawaii, da flyselskapet Hawaiian Airlines flyr direkte fra Vegas til Honolulu. 

Nye opplevelser

– Hawaii har absolutt kommet sterkt de siste årene, sier June Arlen Eggesbø Lundeby, direktør hos USA Spesialisten. 

– De som har reist flere ganger til USA ønsker ofte å oppleve nye destinasjoner kanskje kombinert med sol og strand. Turer til nasjonalparkene og ranchferie er også populært, legger hun til. 

For USA har vært et yndet reisemål i mange år, og mange har kanskje allerede vært i både New York, Florida og California. Er man ute etter nye og mer utradisjonelle reiseopplevelser har det skjedd mye nytt over dammen de siste årene.

Luksuriøse campingopplevelser er i vinden og noen av verdens flotteste «glampingplasser» ligger i Joshua Tree nasjonalpark og i statene Montana og Utah. I disse områdene er det i tillegg fine forhold for aktiv ferie i Rocky Mountains, Yellowstone og Yosemite. 

Spennende tider

Flere storbyer har også fått en ny renessanse. Det har for eksempel skjedd mye spennende i bilbyen Detroit de siste årene, som var på Lonely Planet sin liste over verdens beste byer å besøke i 2018. Det har også skjedd mye spennende på restaurantscenen.

New York, San Francisco, Chicago og Washington D. C er de byene med flest stjernerestauranter i Michelinguiden. Men også Austin, Portland i Oregon, Charleston og New Orleans er spennende matbyer. 

USA er fremdeles landet hvor drømmer går i oppfyllelse – enten de handler om gourmetrestauranter, strandliv eller å sove under millioner av stjerner på en glampingplass! 

LES OGSÅ: FINN DITT USA
LES OGSÅ: EVENTYRLIGE ROADTRIPS I USA 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN