Tom Mathisen (66) er komiker, musiker og skuespiller kjent fra bl.a. musikkgruppa Prima Vera og som fortelleren i TV-seriene om Brødrene Dal. Sist aktuell som deltager i årets sesong av «Hver gang vi møtes» på TV2.

Hva har vært det beste med å være med i «Hver gang vi møtes»?

– Det har rett og slett vært det å være med på det. Det har vært positivt fra dag 1 til dag 11. Hele programmet er positivt, og det er umulig å trekke frem én ting. Det er noe jeg vil anbefale alle som har muligheten til det.

Hva er planen videre nå etter «Hver gang vi møtes»?

– Sånn som den har vært. Jeg skal fortsette å lage «Lystad og Mathisens radioshow» med Knut Lystad på P1+ og spille konserter med Herodes Falsk. Også er det eventer, reklame og så videre. Med andre ord nok å pusle med for en pensjonist light.

Hvor reiser du vanligvis på ferie?

– Vi har hytte på Bjerkøya i Sande i Vestfold, så der er jeg mye. I tillegg har vi leilighet i Arguineguin på Gran Canaria. Det høres kanskje ikke ut som en åpenbar sammenheng mellom staving og uttale av navnet på byen, men den gamle revykongen Einar Schanke kalte den for «armen i bind».

Har du en Norgesfavoritt?

– Det er ikke lett for meg å velge én, for det går ikke an å bo i et bedre land. Derfor velger jeg meg Bjerkøya hvor jeg har hytte, Ulsrud hvor jeg bor og Drammen hvor jeg har vært mye. Det er alle nedpå steder. Folk er seg selv og er lite opptatt av hva man driver med og ikke driver med. På Bjerkøya er det utsikt over Oslofjorden. Der har jeg en «Ferdinand-stol», oppkalt etter oksen Ferdinand som satt under korktreet og bare luktet på blomster og nøt naturen. På samme måte sitter jeg der og ser utover vannet og gjør ingenting.

Hva slags feriemenneske er du?

– Jeg er dilteren. Andre tar ledelsen og så dilter jeg etter, og jeg føler det er helt utmerket. Jeg kan ta styring, men jeg tenker det er greit å la andre som har lyst til å ta seg av den biten. Nå som denne ordningen er innarbeidet såpass godt, så blir jeg ikke spurt heller.

Hva er ditt beste ferieminne?

– Jeg dro sammen med min kone til Hvar på tidlig 70-tallet. Det var omtrent bare vi som var der den gangen, men det har nok utviklet seg en del siden. Det var fantastiske folk, det var nydelig mat og eksepsjonelt god vin. Også var vi nyforelsket. Det var ikke så mye som kunne gå galt!

Hva med det verste?

– Da jeg var på haiketur med en venn fra Horten til Fredrikstad tidlig på 70-tallet. Det var en intens tur med usedvanlig dårlig vær. Vi våknet til det som føltes som en halvmeter vann inni teltet. Fredrikstad blad lagde reportasje om ferie i dette flomområdet, tok bilde av oss og ønsket oss god sommer.

Hvor i verden får man den beste maten?

– Blåbær på Bjerkøya. Det er også en del maur der.  De kan jo også tilberedes. Til en maurstuing for eksempel. Det er ikke bare så tennene løper i vann, de løper faktisk ut av munnen.

Hvilket sted har gjort størst inntrykk?

– Vemork på Rjukan. Det gjorde heftig inntrykk, og det var særlig sterkt å se mitt åtte år gamle barnebarn bli fascinert av krigshistorien.

Hvor går neste tur?

– Nå skal jeg bort til Øvre Slottsgate, men du mente kanskje ferie? Da skal jeg til Armen i bind i ti dager. Der nede er Falsk og venter på oss i hengekøyen.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST NÅ!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN