I dag startet Norwegian sin nye direkterute til Tel Aviv, som skal gå to ganger i uken hele året! Og med dagtemperaturer på rundt 20 grader om vinteren er Tel Aviv en spennende storby solhungrige nordmenn kan rømme til når gradestokken viser minusgrader her hjemme – og det kun fem timer fra Oslo.

Tel Aviv Falaffel

Smak deg frem i byen, her finner du alt fra tradisjonell gatemat til gourmetrestauranter. Foto: Dana Friedlander.

Økning

Israel er en av verdens raskest voksende reisemål, med 25 prosent flere turistbesøk i fjor enn året før, ifølge tall fra Verdens turistorganisasjon (UNWTO). Og i mai 2019 vil enda flere besøke byen, da festglade Tel Aviv etter all sannsynlighet skal arrangere Eurovision Song Contest. Selv om det forventes at flere artister vil boikotte arrangementet, for å vise sin støtte til Palestina.

Tel Aviv venninegjeng

Med kokende og variert uteliv er Tel Aviv midt i blinken for vennegjengen. Foto: Dana Friedlander

Trendy

Politikk satt til side. Som storbydestinasjon har Tel Aviv mye å by på. Restaurantscenen koker med spennende kokker og gourmetrestauranter som Toto, Pronto og Mashya. Gamlebyen Jaffa oser av historisk sjarm, mens den bohemske bydelen Neve Tzedeks er full av kule kafeer, fargerik graffiti og nisjebutikker. For ikke å snakke om byens ville uteliv!

Tel Aviv Strand

Tel Aviv byr på herlig strandliv så vel som storbyliv. Trenger du et avbrekk er en av bystrendene et godt alternativ. Foto: Shaina Gluckman

Skulle festen vare ut i de sene morgentimene kan man alltid neste dag slappe av på stranden, enten på en rolig strand nord eller på mer sentrale Hilton, Metzitzim eller Banana Beach. Det er alltid deilig med storbyer som har strand. 

LES OGSÅ: VINTERENS BESTE PAKKEREISER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN