Ytterst på en liten halvøy ved Følvikosen ligger det to, nesten usynlige glasskupler, godt gjemt mellom lave småbusker og vindblåste trær, med utsikt over storhavet. Det har tatt en drøy times biltur fra Bodø å komme hit til Sandhornøya, og en 500 meters spasertur fra der bilen er parkert.  

FLERE FINE VINTEROPPLEVELSER? SJEKK UT DENNE NYE BOKA

Følvika ligger helt ut mot havet, og det er ofte snøbart her deler av vinteren. Foto: Torild Moland 

Og nå er jeg her. Mutters alene. 

Mitt gjennomsiktige hjem ligger helt nede i fjæra og har 360 graders utsikt – også oppover. Fra den myke dobbelt­sengen ser jeg rett opp i himmelen, som skifter farge med solens gang. Jeg bor midt i været og naturen, men samtidig er det godt og lunt.

LES OGSÅ OM EN IDYLLISK OVERNATTING

Den eneste jeg har sett siden ankomst er eier og vertinne Lill Hilde Kaldager, som fulgte meg til igloen og siden transporterte­ bagasjen hit med firehjuling. 

Med 360 graders utsikt i glassdomen føles det som å bo ute – bare at man er inne. Domen har spektakulær beliggenhet ute i fjæra, omkranset av nordnorsk, barsk natur. Foto: Torild Moland

Jeg tusler ned i fjæra og ser på bølgene lage myk musikk. Tar en tur i skogen bak domen, der mosen vokser oppover krokete trestammer som har gitt etter for vestavindens iltre slag. Lager middag på bålpanna. 

FLERE FINE VINTEROPPLEVELSER? SJEKK UT DENNE NYE BOKA

Mett av inntrykk sovner jeg under nordlysets svake skimring og minnes et barndoms dikt. 

Hvor ensom er du? Jeg er ensom

som en himmel – her er god plass

– Jan Erik Vold  


LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN