• Bli kjent med folk!

Lær deg noen gloser, ellers kommer man langt med et smil. Still spørsmål, og ikke vær redd for å ta kontakt. Spør om veien eller om noen kan ta et bilde av deg. Følg magefølelsen – man kjenner fort om kjemien er der eller ikke. Men det er viktig å gi nye venner litt pusterom også. At man tar en kaffe, eller en øl er noe helt annet enn å henge seg på de nye vennene dagen lang. Ikke treng deg på.

Å reise alene kan være veldig sosialt!

LES OGSÅ: HER FÅR DU MEST FOR PENGENE I 2020
 • Bo på vandrerhjem

Det beste stedet å bli kjent med nye mennesker er på hostel og vandrerhjem. Her kommer man alltid i snakk med noen, enten det er de du deler sovesal med eller i fellesarealene. Eller bli med på arrangerte dagsutflukter, plutselig har du en reisevenn for videre del av reisen.

 • Kunsten å spise alene

Det krever litt trening å bli komfortabel med å spise alene. I begynnelsen kan det være lurt å ha med en bok, eller en avis. Det å sitte i baren på en barkrakk å spise føles for mange litt bedre enn å sitte på et bord alene. Da kommer man også lett i snakk med personalet.

LES OGSÅ: 10 TURER SOM LYSER OPP HØSTMØRKET
 • Gode unnskyldninger

Stay safe! Ikke alle trenger å vite at du reiser alene. Får du en dårlig magefølelse på folk, kan du si at kjæresten eller vennene dine er rett rundt hjørnet. Blir du lei av å bli sjekket opp, kan en liten falsk gullring se ut som giftering.

 • Heng med de lokale

Snakk med taxisjåføren, bartenderen, servitøren eller guiden hvis du blir ensom. Kanskje de kan vise deg sine lokale favoritter, eller i hvert fall guide deg i riktig retning.

 • Husk å slappe av

Det er deilig å reise alene, og man trenger ikke alltid bli kjent med noen. Slapp av, nyt ditt eget selskap, føl på friheten av å kunne gjøre akkurat det du vil til enhver tid, uten å måtte forholde deg til andre.

 • Singelturer 

Det er flere som arrangerer singelturer. Dra på hyttetur med andre single i regi av DNT, dra på øyhopping i Hellas eller på kajakktur i Kroatia med turoperatøren Carpe Diem Singelreiser. Det er fullt mulig å reise alene – sammen.

 • Maldivene for single og vennegjenger  

Maldivene har fått et nytt hotell, som i tillegg til par retter seg mot vennegjenger og soloreisende. Det eksotiske øyparadiset i Det indiske hav har tradisjonelt vært et sted hvor familier, par og bryllupsreisene drar på ferie – men det er i ferd med å snu. The Standard åpnet sine dører på Raa-atollen i november og vil tilby et flust av sosiale aktiviteter og livlige kulturopplevelser i fargerike Instagramvennlige omgivelser.

 • Ta toget

Togreiser er perfekte for soloreiser. Her får du tid til både selvrefleksjon og å bli kjent med andre. Flere tog har også enkeltlugarer hvor man ikke betaler mer per person enn det man gjør i dobbeltlugar. Dette gjelder blant annet Orientekspressen.

 • Cruise 

På ekspedisjonscruise til de fjerneste farvann er det bare de mest interesserte som reiser – gjerne uten partneren. Og nå begynner også rederiene å legge til rette for solo-cruisere i de nye skipene, med flere single lugarer. Aranui 5 som seiler til de isolerte Marquesasøyene i Fransk Polynesia har for eksempel sovesaler hvor man kan booke en enkeltseng. Her sitter man også på langbord til både lunsj og middag, så man blir garantert kjent med noen!

LES OGSÅ: KULTURKRIGERNE 

Bli med på et eksotisk cruise til verdens ende! Aranui 5 seiler til de isolerte Marquesasøyene og her er det mulig å booke en seng i en sovesal. Det er også sosialt rundt bordet til både lunsj og middag, så man blir godt kjent!

 • Velg aktivitet 

Mange selskap tilbyr aktive ferier, der en stor andel av de reisende ikke nødvendigvis er single, men har valgt å reise uten partner fordi de har forskjellige preferanser. Så fitness-cruise med andre jenter, sykkeltur i olivenlundene eller yogaferie er turer du med stor sikkerhet vil dele med andre alene-reisende.

 • Safari 

La safaridrømmen gå i oppfyllelse, men ikke på de mest luksuriøse resortene. Hit reiser parene. Sikt deg inn mot en litt mindre camp eller lodge, hvor middagen serveres på fellesbord og leirbålet er det naturlige samlingspunktet om  kvelden.

Å reie alene gir stor frihetsfølelse!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN