Historiske Speicherstadt står på Unescos verdensarvliste og er verdt et besøk! Foto: Ida Anett Danielsen

I midten av august åpnet det ny direkterute til Hamburg fra Bergen, mens Ryanair siden mars har flydd direkte til den tyske hansabyen fra Torp Sandefjord. I tillegg flyr både Norwegian og Eurowings direkte fra Oslo, og SAS direkte fra Oslo og Bergen. Med andre ord er Hamburg nærmere enn noen gang!

Historisk sjarm 

En liten fergebåt med skuelystne turister glir forbi under den massive jernbroen over kanalen. I vannet speiles rekken av de røde, gotiske mursteinbygningene og en eim av kaffe fra det gamle kafferisteriet brer seg rundt hele kvarteret.

Vandrende rundt i Speicherstadt-området, Hamburgs varehusdistrikt, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor stedet i 2015 ble innlemmet på Unescos lister. Og bak hvert et gatehjørne venter det noe nytt.

Her finnes det noe av alt, historie i Speicherstadt, uteliv i St. Pauli og urbane områder som Sternschanze og HafenCity med nye Elbefilharmonien. Gå heller ikke glipp av båttur på Elbeelven.

FLERE SAKER FRA TYSKLAND

Liv og røre

Et annet nesten obligatorisk besøk går til famøse Reeperbahn – byens Red light-district. Det var også hit The Beatles kom som ukjente unggutter i 1960, et besøkt som bidro til å forme det som ble tidenes mest kjente band.

Hamburgs musikkscene og uteliv lever fortsatt i beste velgående, og Tysklands nest største by er et fascinerende sted både for historikere, livsnytere og musikkelskere. Og med enklere reiseruter blir kanskje havnebyen i Nord-Tyskland også nordmenns nye favorittreisemål? 

HØSTENS 10 BESTE HELGETURER
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN