Ingeborg Lindseth (31), blogger. Skriver om reiser på www.hamacareise.com

Eksotisk

Blogger Ingeborg Lindseth reiser mye, og fikk en ny reisefavoritt på Færøyene. Foto: Ingeborg Lindseth

– I juli i fjor reiste jeg vestover fra Norge for å utforske et lite øyrike langt ute i Nord-Atlanteren. Det var ikke lange flyturen fra Bergen, men det føltes likevel som Færøyene befant seg i en egen liten verden der langt ute i havgapet. Med sine 12 graders gjennomsnittstemperatur i juli er ikke Færøyene akkurat noe Sydenparadis. For en mest mulig behagelig tur gjelder det derfor å skrive både ullundertøy og vindjakke på pakkelisten.

Heldigvis tar det ikke lang tid før naturopplevelsene overskygger mengden av kvikksølv på termometeret. Landskapet så om mulig enda mer spektakulært ut enn på Instagrambildene jeg siklet over før avreise. Klipper, gress og hav kan høres monotont ut, men selv etter en uke var jeg sikker på at jeg ville returnere for å oppleve mer. Det er noe eksotisk med Færøyene. Å reise rundt på Færøyene føltes litt som å være i en helt uoppdaget del av Norge, bare enda litt villere og renere. Som å besøke noen fjerne slektninger, bare enda litt barskere enn våre egne.

LES OGSÅ: MIN VERDEN MED VICTORIA HISLOP

Følelsen viser seg å stemme veldig bra. Store deler av den knøttlille befolkningen på Færøyene stammer fra Norge. Overraskende nok kan alle jeg møter også forstå norsk og prate det relativt bra. Men det finnes også klare ulikheter mellom færøysk og norsk – å kalle den største avisen sin for Sosialurin er ikke en idé de har fått av oss i hvert fall!

Mine favorittopplevelser på Færøyene var sauesanking ved fyrhuset på Kalsoy, panoramautsikten fra klippene på Trælanípa, besøke den vesle bosetningen i Saksun, gå langs den vakre stranda i Tjørnuvik, og nyte utsikten til den ikoniske fossen ved Gásadalur. Når du får en dag med regn og/eller tåke, noe du sannsynligvis vil, er det også verdt å tilbringe litt tid på ullgensershopping og sightseeing gjennom den gamle delen av Tórshavn. 

Den beste måten å utforske Færøyene er med bil, men vær forberedt på at veiene og tunnelene flere steder er så smale at bare en bil kan kjøre i bredden. Er du imidlertid en tålmodig sjåfør som ikke har noe imot å rygge, vil du fint kunne ta deg til de fleste av de 18 øyene via broer, gjennom undersjøiske tunneler og ved hjelp av bilferjer.

For en ordentlig lokal matopplevelse melder du deg på Heimablídni, der du får muligheten til å spise middag hjemme hos en lokal familie i mindre kjente deler av Færøyene. Sjansen er stor for at du både får servert lokalt lammekjøtt, fermenterte delikatesser og lokalt øl, og lærer mye spennende om det å bo på en så avsidesliggende plass.

En annen måte å bli bedre kjent med den færøyske kulturen er å delta på sommerens store begivenhet, G! Festival. Her kan du både prøve deg på færøysk allsang, stamping på stranda og høre imponerende lokale sangstemmer i havgapet i en liten landsby kalt Sydrugøta.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN